personel maaş programı

Mutabakat Örneği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan talcid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

talcid

Katkı Sunan Üye
müşterilerimizle mutabakat sağlamak için bir mutabakat yazısı gönderecem bununla ilgili mutabakat örneği olan varmı?

MUHASEBE SERVİSİNİN DİKKATİNE

KONU: CARİ HESAP MUTABAKATI

..................................................................

ŞİRKETİMİZDEKİ CARİ HESABINIZ 31.08.2006 TARİHİ İTİBARİYLE 0,00 YTL’DİR

SAYGILARIMIZLA,
..........................................

HATA VE UNUTMA MÜSTESNADIR

NOT: 1- MUTABAKAT VEYA İTİRAZINIZI BİLDİRMEDİĞİNİZ TAKDİRDE T.T.K.’NUN 92.MADDESİ GEREĞİNCE BAKİYEDE MUTABIK SAYILACAĞIMIZI HATIRLATIRIZ.

2- BAKİYEDE MUTABIK OLMADIĞINIZ TAKDİRDE BİR HESAP EKSTRENİZİN GÖNDERİLMESİNİ RİCA EDERİZ.

31.08.2006 TARİHİ İTİBARİYLE BELİRTİLEN BAKİYEDE MUTABIK OLDUĞUMUZU/OLMADIĞIMIZI BİLDİRİRİZ.

YETKİLİ İMZA VE KAŞE

NOT:İLGİLENENLER İÇİN ÖRNEK OLARAK BULUNSUN DİYE KOYDUM. İYİ ÇALIŞMALAR

Ynt: Mutabakat Örneği

İstanbul, 24.Mayıs.2007
Sayın,
Xxxxxxxxxx

ANTALYA

Özü : Nezdimizdeki hesabınız hakkında.

Şirketimizdeki xxxxxx numaralı cari hesabınız xxxxxxx tarihi itibari ile xxxxxxx YTL BORÇ bakiyesi vermektedir.
Yalnız/ xxxxxxYTLxxxxxYkr.
Mutabık olup olmadığımızı bildirmenizi rica ederiz.
Saygılarımızla,

Mutabakatsızlık ile ilgili lütfen xxxx numaralı telefondan xxxx ile irtibata geçiniz.

HATA VE UNUTMA MÜSTESNADIR
Not:
1. Mutabakat veya itirazınızı bir ay içinde bildirmediğiniz takdirde T.T.K. 92. maddesi geregince Mutabık sayılacağınızı hatırlatırız.
2. Bakiyede mutabık olmadığınız takdirde bir hesap ekstresi göndermenizi rica ederiz.

Tarih :...../....../20....
Sayın,
yyyyyyyyyyy

Şirketinizdeki xxxxx kodlu cari hesabımızın xxxx tarihi itibariyle ______________________YTL BORÇ/ALACAK bakiyesinde mutabık OLDUĞUMUZU/OLMADIĞIMIZI bildiririz.

İmza-Kaşe

Bu yazıyı noter onaylı falan mı yollamalıyım direkt fax mı çekeyim?

Tarafınızdan kaşe imza yaparak direk faxlayın.Bu arada mutabakat formlarının çeşitli olduğunuz hatırlatırım.Olumlu mutabakat olumsuz mutabakat,boş bakiyeli mutabakat gibi..

ANladım teşekkür ederim.

Ben ilk defa yollayacağım yani ondan isteyeceğim mutabık mıyız diye ve hesapta ben alacaklı gözüküyorum hangi formu kullanmam gerek?

Sayın Cemil'in paylaştığı mutabakat yazısı yeterlidir.Bunu uygulayabilirsiniz.Saygılar

Teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi kaşeli imzalı yolladım. Fatura dökümlerimi de çıkardım yolladığım 61 000 liraya karşılık gelen fatura tutarı 37000 lira. Büyük ihtimalle mutabık olmadıklarını söyleyeceklerdir Bir ayı mı beklemeliyim yoksa direkt dava mı açmalııym sizce? Onalrdan gelecek cevabı beklemem daha uygun mu olur?

Bir ay içerisinde cevap vermediler diyelim ki sonra ne oalcak?

merhaba. öncelikle mutabık değillerse mutabakat yazısında da belirtildiği gibi ekstre faxlamaları gerekiyor. t.t.k. 92. maddesine göre 1 ay içinde cevap gelmezse bakiyeyi kabul etmiş sayılırlar. bundan sonra hukuki süreç başlatabilirsiniz. yalnız faxı çekerken mutlaka fax teyidini ekleyin. dava açacak olursanız fax teyidi çok önemli olacaktır.

merhaba. faxı çektikten sonra fax makinalarının gönderilmiş olduğuna dair vermiş oldukları teyit var. bize bu fax gelmedi dediklerinde tarih ve saati ile birlikte kanıt olarak göstermenize yardımcı olacaktır.

Yasal işlem yapılabilmesi için fax yeterli olmaz. Tebligatın ya noter kanalı ile yada iadeli tahhütlü posta ile yapılması lazımdır. Bu kadar önemli, bir tutar için faxla hiç bir işlem yapmayınız bence.

Evet haklısınız fax ile göndermemim anlamı yokmuş. Sanıyorum yeniden yollayacağım noter kanalı ile ancak noter yukarıda ki örneği kabul etmedi ihbar eden ihbar edilen diye ekleme yapmak gerekiyormuş arzuhalciye yazdır dedi:)

Her neyse herkese teşekkürler yardımlarınızdan ötürü.

merzer ' Alıntı:
Evet haklısınız fax ile göndermemim anlamı yokmuş. Sanıyorum yeniden yollayacağım noter kanalı ile ancak noter yukarıda ki örneği kabul etmedi ihbar eden ihbar edilen diye ekleme yapmak gerekiyormuş arzuhalciye yazdır dedi:)

Her neyse herkese teşekkürler yardımlarınızdan ötürü.

Merhaba;

Siz hala mutabakat sağlamdınız mı...!!!!!. İlk mesajınızın tarihi 30 Haziran olunca....!!!!!!

Kolaygelsin

Malesef sürekli bir aksilik çıkıyor:)
adamlar şirketi kapatıp kaçacak biz hala fax ı çekemedik:) daha doğrusu çektik de noter onaylı değildi adamlar cevap verme tenezzülünde bulunmadılar.
Noter bu işi için 60 lira para istiyor bu normal mi? Ve PTT ile yollayacağım diyor.

merzer ' Alıntı:
Malesef sürekli bir aksilik çıkıyor:)
adamlar şirketi kapatıp kaçacak biz hala fax ı çekemedik:) daha doğrusu çektik de noter onaylı değildi adamlar cevap verme tenezzülünde bulunmadılar.
Noter bu işi için 60 lira para istiyor bu normal mi? Ve PTT ile yollayacağım diyor.

Merhaba;

İlla noterle yapacaksanız, başka çareniz varmı? Notere alternatif bir kurum varsa onu deneyin. Mesela Ptt... Burada asıl, mutabakatın yapıldığını, resmi makamlar tarafından da bu evrakların taşındığını/taşıttırıldığının kayıt altına alınmasıdır.

Kolaygelsin.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Yolladım bakalım ne olacak.Bir iş çıkacak mı bu mektuptan....