fonradar

Mutahitin Noterden İhbarnamesini Kabul Etmezsek Ne Olur ?

Üyelik
12 Ağu 2020
Mesajlar
2
Konum
Kanada
Merhaba, baslikdan da anladiginiz gibi Mutahit ihbarname cekmis babama fakat babami 6 ay once kaybetmisdik. Konu su; mutahitle anlasamadik daha dogrusu kendisi 3 de 2 cogunlugu aldigi icin benimle (malin yani evin asil sahibi benim fakat evin tapusu babamin uzerine) konusmuyor bile en son aradiginda "ben ucde 2 yi aldim yikima baslarim "demisdi ben de yikarsin ama yapamazsin dedim oylece kapattik telefonu. O gun bugundur ses seda yok kendisinden. Bugunde ihbarname geldi fakat babam rahmetli oldugu icin postaci teslim etmemis evdekilere. Simdi sormak istedigim ihbarname geri giderse ne olucak (Evin oldugu binaya curuk raporu geldi (mutahit digger mal sahipleriyle anlasmis basvuruyu yapmislar)? Bina kentsel donusume giricek ama benle ve sanirim 1 yada 2 kisiylede anlasamamis. Fakat 3 de 2 cogunluk saglamis). Simdi ne olucak? Ihbarname ulasmadigi icin binanin yikilmasi durdurulucakmi?

Bilen arakadaslar yardimci olursa sevinirim.
Tesekkurler.
 
2/3 çoğunluk sağlandığı ve bina için çürük raporu alındığına göre sizin yapacak fazla bir şeyiniz kalmamış. Noterden çektiği ihtarname büyük bir ihtimalle sizi sözleşmeyi imzalamaya davettir. İmzalamamakta direnirseniz çoğunluk sağlandığı için binanız satışa çıkarılır. Bu nedenle imzalamanızı tavsiye ederim. Yine de avukattan destek almakta fayda var.
 
TEsekkurler. Bina degilde benim evim rayic bedelden satilacagini soylemisdi mutahit. Avukati evin oldugu sehirdenmi tutmam lazim yoksa baska sehirdende tutsam olurmu?
 
Avukatınız farklı bir şehirde olabilir. Önemli olan avukatınızın olayda sizi en iyi şekilde temsil etmesidir. Farklı şehirde olursa atıyorum çevre bakanlığı, belediyeler, tapu gibi kurumlara avukatınızın gitmesi zor olabilir. Daha önce de dediğim gibi bu hususları avukatınızla görüşmeniz daha iyi olur.
 

Benzer konular

Üst