Müteselsil sorumluluk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilanco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bilanco

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar yaptığım araştırmalarda aslında çok önemli olan ve inanın bundan sonra önemi daha da artacak olan "müteselsil sorumluluk"la ilgili tartışma açan yok...Ben bu tartışmanın ilkini açayım dedim.Hem de fiili durum.Belkide fikri olan yardımcı olabilecek arkadaş çıkabilecektir.
Bir firmanın 2009 yılı defterlerini tastik ettirmeyi unutmuşum.Sonradan fark ettik ve tüm kayıtları tastikli olan 2008 yılının devamına bastık.(Bu konuda maliye bakanlığının özelgesi bulunmaktadır.)Geçmiş yıl defterleri büroların fiziki imkansızlığı nedeniyle mükellefe imza karşılığı teslim ettik.Mükellefle 2010 yılında yolları ayırdık.Mükellef batmış.Bu arada incelemeye alınmış ve mükellef hiç bir yıla ait defter belge ibraz etmiyor yaktım diyor.Vergi müfettişi sadece 2009 yılı tastiksiz dönemle ilgili ifademi alarak ret edilen ind.kdv den de beni mütesesilen sorumlu tuttu.Elimde sadece defter teslim tutanağı ve 2009 yılının 2008 yılı sonunda basılı olduğuna dair mükellef imzalı tutanak.İfadem 19.10.2011 tarihinde alındı.Haricen öğrendim ki mükellefe ceza ihbarnameleri 02/12/2011 tarihinde tebliğ edilmiş ve ben de 09/12/2011 tarihinde geriye doğru 5 yıllık sorumluluk sigortası yaptırdım.
Soru-1.Yargıda durumum nedir?
Soru-2.Sigortanın karşılaması durumum nedir?

Ynt: Müteselsil sorumluluk

Olay öylesine korkunç gibi kimse yorum yazmamış:)

Hepimizin kabusu müteselsil sorumluluk.

Elinizde imzali tutanaklar var kanaatimce basiniz agrimaz ben asil geriye donuk nasil sigorta yaptirdiniz ben ona takildim.

y.yildiz,görüleceği gibi durum çok orjinal.Yani ,peki defter ve belgeleri teslim etmemiş olsa idim ne olur du?Tutanak mağdur olduğumun ve elimin kolumun bağlı olduğunun bir göstergesi,peki bu çapraşık durum içinde kdv reddi ve sorumlulukla ilgili görüşün nedir?Ayrıca chartis geriye doğru 5 yıllık poliçe kesiyor ve ihbar esaslı olduğunu illa ki bu olay değil buna benzer bir başka sorumluluk gerektiren bir şey olabilir varsayımı ile sigorta yaptım.