Nasıl Mali Müşavir Olurum...

Abilerim Ablalarım Ben 8. Sınıfı Bitirdim ve liseye geçicem yeminli mali müşavir olmak istiyorum hangi liseye gitmeliyim ve üniversite felan yeminli mali müşavir olana kadarki izleyeceğim yolu lütfen anlatırmısınız bana birde maaşlarınız ne kadar yani ben ne kadar maaş alırım olunca minimum şimdiden çok sağolun beni aydınlatacağınız için... ???

Ynt: Nasıl Mali Müşavir Olurum...

oguzhan6397 ' Alıntı:
Abilerim Ablalarım Ben 8. Sınıfı Bitirdim ve liseye geçicem yeminli mali müşavir olmak istiyorum hangi liseye gitmeliyim ve üniversite felan yeminli mali müşavir olana kadarki izleyeceğim yolu lütfen anlatırmısınız bana birde maaşlarınız ne kadar yani ben ne kadar maaş alırım olunca minimum şimdiden çok sağolun beni aydınlatacağınız için... ???

:D hay maşallah bune hız.. düz liseye yada anadolu lisesisine git.. iyi bir üniversitede iktisat işletme maliye hukuk vs. bölümleri oku.. sonra smmm staja başlama sınavı verirsen 3 yıl staj staj bitince 7 dersten sınav sonra belgeyi alıyosun.. belgeyi aldıktan sonra 10 yıl bekleyip ymm sınavına giriyosun sınavları verirsen ymm sin.. başarılar dilerim.. tahminim 12-13 yıl sonra smmm sin 23-24 yıl sonrada ymm sin.. ama iyi çalışırsan... bişey kalmamış canım.. hmm maaşı unutmuşum stajda para alırsan dua et.. smmm olduktan sonra büro açarsan 2 sene sürün büronun masrafını karşıla.. tabi bu zamana kadarda staj falan 10000 tl para iste babandan hazırlıklı olsun.. sonra para kazanabilirsin.. maaşlı biyerde çalışırsan eğer belediyedeki şöför senden fazla alacak unutma.. ama umudunu yitirme ymm olursan heralde iyi kazanırsın ayda 5000-10000 den aşağı olmaz

Fen lisesi ya da anadolu lisesine gitmiyorsan seni zorlu bir süreç bekiyor. Üniversite için çok çalışman gerekir. Sıradan bir üniversiteyi kazanmayı düşünme. Gerekirse liseden sonra 3 sene de olsa bekle ama yeter ki iyi bir yer kazan. Bundan sonrası zaten gelir. Gelir derken zaten SMMM ya da YMM olmak istemeyeceksindir (Okuduğun okul dolayısıyla olamayacaksın zaten).

Kişisel tahminim zaten sen olana kadar YMM diye bir şey kalmayacaktır. Muhtemelen SMMM'lik de sen SMMM olana kadar şimdikinden çok değişik bir hal alacaktır.

Seni takdir ediyorum. Ben senin yaşındayken bu kadar bilinçli değildim.

Son olarak bence bu yazdığın yazının çıktısını al bir yerde sakla. Gerçekten hoş olur.

Bi abim demiş belediye otobüsü şoförleri senden daha fazla maaş alcaklar diye nasıl yani ben okadar sene okucam ondan sonra okadar maaşlamı çalışıcam ?? ???

nasıl mı smmm olursun
acık liseye git liseden sonra açıköğretimde tamamla
SMMM OLURSUN

zor senın zamanına kadar ymm diye bişey klmaz sanırım :)
aslında aklıma guzel bir fikir geldi lise mezunlarına özel ymmm sınavlarını açsınlar nıye ortaokul meuznlarına özel smm açıyorlarda lıse mezunların özel ymm sınavı açmıyorlar genc adam lobı yap hatta yururüyüş yap taksım meydanında yada kızılayda lise mezunlarına özel ymm sınavı açılsın dıye:)))) ;D ;D :D :D :D

ArasTan ' Alıntı:
nasıl mı smmm olursun
acık liseye git liseden sonra açıköğretimde tamamla
SMMM OLURSUN
bence en mantıklı ve akıllıcası bu... açık lise bitir... sonra açık üniversite.... biryandan da çalış para kazan....

SERAY ' Alıntı:
Ben serbest çalışıyorum,bürom var.Yaşım 37.
18 yaşında liseyi bitiren bir kızım var.
ÖSS de aldığı TM2 Puanı 375
Kızım gel diyorum ben en fazla taş çatlasa 20 sene daha çalışırım.
Büro hazır müşteri kime kalacak benim mesleğe yönel.smmm ruhsatını alırız hazır kendi işine oturursun diyorum.
İstemiyor.Ben mali müşavirlik yapamam anne diyor.Cambaz gibi ordan oraya koşamam diyor ya. Sebebide malüm.
Çektiğim rezilliği görüyor. Parasını ödemeyenler mi ararsın?Kaybolup kapatıp kaçanlarmı ararsın?Çingene pazarlığı edenlermi ararsın?Haftasonu yok,iş bitene kadar çalış,akşamları saat sınırı yok.
Verdiğin hizmet emek ,aldığın paraya değmiyor.
Konu başlığını açan yavrum , iyi düşün .Bizim mesleğimizi herşeye rağmen çok seviyorsan yönel.Çok seversen eğer zorluklarıda aşabilirsin.

Şunuda unutmaki artık muhasebe ,muhasebe olmaktan çıktı.Maliyenin kadrosuz maaşsız memurları konumuna getirildi.Sürekli beyan,bildirge,evrak yetiştirme telaşesindeyiz.Yetiştirmek zorundasın.Yoksa maddi cezaları çok ağır.İş yetiştiremezsen,bunun bedelini cebinden ödemek zorunda kalıyorsun.

İçini karartmak istemem ancak,bu yazdıkların bizim mesleğimizin 2010 daki gerçek yüzü.Umarım yazdıklarım sana yol gösterici olur.Herşey istediğin gibi olsun.

20 yıl az bir süremi :D
smmm ruhsatını alırız derken ? staja baslama sınavına girecek 3 yıl staj yapacak ailesinde smmm olduğu için staj kolay geçer
yeterlilik sınavına girecek
eskiden olduğu gibi kolay sınavlarda değil artık. ya da aileden sm ya da smmm olanların torpille aldığı ruhsatlar gibi değil bu dönem..
aslında şu var çoğu kişi şikayet ediyor bayanlar açısından şu denebilir bırakın evinizde oturun neden uğraşıyorsunuz ki?
devredin tüm müşterilerinizi bana :D madem bu kadar kötü bu meslek yapılacak durumu yok..
bir de şikayet edenlere şunu soruyorum iade et ruhsatı sonra piyasada iş aramaya başla
bakalım iş bulabilecek misin?

taş çatlar smmm çatlamaz 20 seneden daha fazla çalışır o yüzden çocuğu bunaltmayın onun yerine sağlık sektörüne yönlendirin derim çünkü az olan her zaman değerlidir ;D ;D ;D

Bir taraftan şikayet ediliyor emeğimin karşılığı alınmıyor deniliyor, diğer taraftan 20 yıl sonra müşteriler kime kalacak diye hayıflanılıyor ;D ;D
SMMM olunca ne oluyor bu insanlara yahu bir taneside desin ki evimi aldım,arabamı aldım, yazlığımı aldım ya herkesmi aç arkadaş kimse bu meslekten para kazanmıyormu kimse emeğinin karşılığını almıyormu yani bütün para kazanmayan SMMM ler bu forumdamı toplandı bırakın yahu el insaf.

Benim SMMM İstanbulda milyonluk villa dikti, adamın çocukları özel okulda okur, gider her yıl yeni bir daire alır ve adama 2 ayda bir geldiğinde soruyorum ağbi işler nasıl cevap : açım, öldüm, bittim, bu iş yapılmaz, girdiğime pişmanım, aman diyeyim sende yarı yoldan dön,lanet olsun böyle mesleğe,bu işle uğraşılmaz vıdıvıdıvıdıddddııııı arabaya bakıyorum eeee ağbi hayırlı olsun arabayı yenilemişsin ya sorma eskisi çok eskiydi mecbur değiştirdim.
Ula ben aldığım maaşlar bırak arabayı evi karnımı zor doyuruyorum adam kendine ciddi servet yapmış hala ağlıyor.
Çalıştığım şirkette bir tane işletme müdürü var adam 4500 TL maaş + bir tonda prim alır. Onada ne zaman durumunu sorsam ekmek param yok diyor. Eeeee ama malboro içiyosun aylık sigara masrafın bile 300-400 TL nasıl ekmek paran yok, yahu daha geçen yeni yazlık aldım şu kadar yüzbin TL para verdim diyordun nasıl ekmek paran yok dedimmide orası sizi ilgilendirmez malımda gözünüzmü var diyor.

Bu memlekette kimse kızmasın ancak para kazanan adam ben para kazanıyorum demiyor ve demezde. Arkadaş herkes ağlıyor ayda 10.000 kazananda ağlıyor 1000 kazananda madem düzen böyle ha bundan sonra bende ağlıyorum bundan sonra halimi soranlara çokonat alacak param yok diyeceğim.

hamdilevent ' Alıntı:
taş çatlar smmm çatlamaz 20 seneden daha fazla çalışır o yüzden çocuğu bunaltmayın onun yerine sağlık sektörüne yönlendirin derim çünkü az olan her zaman değerlidir ;D ;D ;D

MESLEK SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ ...

iktisat işletme gibi bölümlere,kimya fizik gibi fen edebiyat fakültelerine girmek çözüm olmuyor
hukuk mezunu sayısı 70 .000 lere ulaşmış mali müşavir sayısı 90.000 lere...

bir gazeteden alıntı,
Tayfun T. 2002 yılında Mimar Sinan Üniversitesi'nde Sanat Tarihi Bölümü'ne kayıt yaptırdı. 2 yıl burada okuduktan sonra 2004 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı, 2008'de de buradan mezun oldu. Ancak T. için mesleki yaşamı beklediği gibi gelişmedi. Mücadele etti, KPSS'ye 3 kez girdi, ikisinde de 72 puanla kazanamadı. Bu yıl ise heyecanla puanının açıklanmasını bekliyor.

T, askerden gelen işsiz arkadaşlarının İŞKUR'a başvurmaları için belgelerini doldururken bir tane de kendisi için düzenlediğini söyledi. Bir hafta sonra Burhaniye Kapalı Spor Salonu'nda başvurular için kura çekildiğini ve kendi adının da çıktığını kaydeden Tayfun T, şunları anlattı:

?İş, okullarda 6 ay hademelikti. 700 kişi içinden ilk benim adım okununca şok oldum. İlçenin Halk Eğitim Müdürü beni tanıyor. ?Ya bu nasıl olacak, adam öğretmen, mümkün değil olmaz? demiş. İŞKUR'dan yetkililer, kaymakam ve müdür aralarında, ?Bu basına yansırsa büyük olay olur, başka bir hizmete verelim? diye konuşmuş. Sonuçta ertesi gün gittim ve işe başlattılar. İşe başladığım okul da benim için sürpriz olmuştu. Çünkü Burhaniye'nin en eski okullarından olan, benim de 8 yılımı geçirdiğim Nadir Tolon İlköğretim Okulu'nda görevlendirilmiştim. Bu benim içimde buruk bir sevinç oluşturdu. Kendimi sınıflarında öğrencilerime ders verirken rüyalarıma giren okulda, bir şans eseri olarak hademe olmuştum. İçim burkuldu ama yine de işe başladım.?

ÖĞRETMENLERİ ÇOK ÜZÜLDÜ, TEPKİ GÖSTERDİ

İşe başladıktan öğretmenlerinin duruma çok üzüldüğünü ve durumu medyaya yansıtmayı teklif ettiklerini anlatan T, ?Ağlamamak için kendimi zor tuttuğum anlar oldu, medyaya duyuralım ısrarlarına rağmen 'öğretmenken hademe oluşumu' kimseye malzeme etmek istemedim. Ajitasyon yapmak isteseydim elimde imkanlar vardı? dedi.

MEDYAYA DUYURMAYALIM RİCASI

Bu durumunun Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini de tedirgin ettiğini ifade eden T, ?1.5- 2 ay süreyle hademelik yaptıktan sonra, ?Medyaya duyurmayalım? ricasıyla birlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerin girişimiyle Burhaniye Halk Kütüphanesi'ne yine temizlikçi olarak verdiler. Memur ise ?Madem geldin buradaki tuvaletleri temizleyeceksin? diye durumunu bilmesine rağmen emir yağdırdı. 4- 5 ay paspasçılık yaptım. Durumum anlayana derstir ama bu ders meselesi değil. Bir ülkenin eğitim ve dış politikası seneden seneye değişmemeli. Üçüncü dünya ülkelerinde bile olmaz belki. Resmen ayakaltı olmuş. Yaptığım hiçbir işten utanmıyorum. Ahlaksızca para kazanmıyorum? diye konuştu.

ARTIK 2 YIL İŞ YOK

Ailesinin emeklerini boşa çıkarmamak için hademeliği kabul eden Tayfun T, ?İş 18 Nisan'da bitti. İŞKUR, işe yerleştirdiği adamları 2 yıl işe almıyor. Dershane ve özel okullarda modern köleliğe yem olmamak için dershaneye başvurmamıştım. Şimdi başvurdum haber yok? dedi.

ARTIK HİÇ BİR ŞEYE ŞAŞIRMIYORUM

Eğitim sisteminde başköşede oturanların yetersiz olduğunu öne süren T, ?Türkiye dünyada söz sahibi olmak istiyorsa eğitime önem versin. Artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. Öğretmenken hademe olduğuna göre doktorken hastabakıcı da olabilirsin. Benim durumumda 320 bin tane öğretmen adayı var. Plansız programsız üniversiteler açılıyor. Buradan mezun olan öğrencilerin ne iş yapacakları hesaplanmıyor. Her ile bir üniversite açılıyor. Üniversite açılan il ve ilçelerdeki esnafa müşteri olarak bizi sunuyorlar. Onca yıl eğitimden sonra mezun olan arkadaşlarımız, benim gibi sokaklarda işsiz olarak dolaşıyor? dedi.

ÖNEMLİ NOT: Haberimizin başlığında "Okudu okudu okudu, hademe bile olamadı" dedik. Bunu yıllarca öğretmen olmak için okuyan bir genç insanın durumunu vurgulamak için yaptık. Onun dışında okul hizmetlilerinin, Türk eğitimine yaptıkları katkıları yok saymamız mümkün değildir. Dünya görüşümüze göre her meslek yüceltilmeye değerdir.

bence her şehirde üniversite olması kötü değil iyi bir şeydir yalnız üç büyük şehirde bulunan üniversiteler ne yazık ki daha çok mezun üretmekte bence asıl sorun kaynağı orası tümüyle plansız bir sistemimiz var halen önümüzdeki yıl kaç hemşire kaç doktor kaç öğretmen gerekli bilmiyoruz bunların nerede nasıl eğitim alarak buralarda hizmet vereceği belirsiz tümüyle tahminlere göre subjektif bir planlama yapılmakta bu da toplumsal mutsuzluğumuzun yegane kaynağı olmakta ::)