Ne Olacak Şimdi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan carihesap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
C

carihesap

Ziyaretçi
SMMM oldum 5 yıllık uğraşın sonunda

Şuanda bir şirkete bağımlı çalışmak istemiyorum ofis açmak istiyorum

5 Kuruş parasızım (biriktiremedim) tek mükellefim veya aldığım söz yok olacak gibide görünmüyor

Ocak ayından sonra ofis açmayı düşünüyorum

Ofis açtıktan sonraki aylık yapacağım masrafları minimum 750 hesapladım

Ben eminimki benim durumumda yüzlerce meslektaşım var soruyorum

NE OLACAK ŞIMDI
;D

Ynt: NE OLACAK ŞIMDI

Hocam benim tavsiyem şimdilik büro açma. İyi tanıdığın bir mali müşavir varsa mükellefine onun üzerinden bak. Bir süre en azından mükellef sayın artana kadar bu şekilde devam et.

Öncelikle tebrikler,bundan sonrası için sana kolaylıklar diliyorum.Meslek hayatına bağımsız olarak devam etmek istemeni anlıyorum çünkü ben de bağımlı olmamak için bütün şartları zorladım,staj yaptığım büroda çalışmaya devam ettimruhsatımı aldım ve masraf yapmadan kendi işimi devam ettiriyorum aynı büroda.Eğer sen de sana destek olabilecek bi mali müşavir bulabilirsen (zor ama imkansız değil)benim yaptığım şekili tavsiye ediyorum çünkü aylık nerden baksan 1000 tl giderin olur eğer kendin açarsan .

teşekkür ederim önemli olan müşteri bulmak işte kısmet bakalım ne olacak

tebrikler arkadaşım ben de sizinle aynı durumdayım. Bana söz veriyorlar fakat kapısına gittiğim zaman zaman da bir sürü bahene uyduruyorlar. Gerçekten işimiz çok bazan düşünüyoum da yanlış yola mı girdim diye. Çünkü O 5-6 senelik süreyi başka alanlarda kullansam daha mı karlı olurdum diye düşünmeden de edemiyorum. Yani fırsat maliyetini hemen hesaplamak durumunda hissediyorum ister istemez.

tebrik ederim..allah kolaylık versin..

Benim bir fikrim var Ankarada olan arkadaşlar birleşelim. Bir oda bir salon bir büro tutup masrafları bölüşelim. En azından yerimiz belli olur, birbirimize destek oluruz...

Yorumlar tebrikler için teşekkür ederim

İşimiz zor aslında küçük ölçekli bir işletme kurma maliyeti minimum 10.000 lira

Biz açılış masraflarını saymazsak bu meblağı 1 yılda tüketiyoruz

Ama olmayınca da olmuyor işte

Bu ev ofis olayının kalkması mesleğe kalite getrecek belki ama işimizi çok zorlaştırdı

En büyük gider kalemi ofis kirası stopajı + kirası aidatı derken 450 500 lira tutuyor

Müşterisi olan veya olacak için bu meblağlar para değil

Ama olmayınca da olmuyor işte ;D

Ynt: Ne Olacak Şimdi

bence şu durumdaki en iyi pozisyon ekonomi düzelene kadar bir şirkette çalışmak. en azından kendi ekonomimize düzeltiriz.ben açık konuşayım. s.m.m.m. sınavına verdiğim emeği memurluk sınavlarıa verseidim müfettiş olurdum:neyse.vardır bunda da bir hayır.

Bence kararlı ol.Gideri olduğu kadar getirisi de olan bir iş yapacaksın.Boş durma, büro açmadan önce eşe dosta haber ver. İnanıyorum defter bulursun. Bende aralıkta büromu açacağım.Şimdiden 5 tane mükellef buldum. Aralıkta 2009 da defter tasdiklerini ben yapıp 2010 da defterleri ben tutacağım.Durmak yok.Bizim işimiz yeni başlıyor.Zahmetsiz rahmet olmuyor.İnan bende çok karamsardım.Büroyu açarsam ne olur nasıl geçinirim dedim.Ama inandım ve kararımı verdim. büroyu açacağım. Sana tavsiyem büronu aç.açmadan kimse sana defter vermiyor.O kararlılığı göster..

Saygılar,

Ben en sonunda karar verdim bir büro tuttum. Muhasebe programını aldım. Kartvizit falan bastırdım. mükellef 5-6 tane var 2010 yılında gelecekler inşallah. Aralık ayında toplayabildigim kadar toplamaya çalışıcam defter tasdiklerini ben yaptırıcam. Kısmet Bakalım.

Allah utandırmasın arkadaslar bugün o zorluk size , yarın bize. başarılar ; tebrikler.

bende kararlıyım inşallah aralık değil ama ocak sonrası ofis açmayı düşünüyorum halen sıfır müşteri yok açmadanda gelmeyecekler hayırlısı bakalım

Allah yar ve yardımcımız olsun.Ayrıca kararlılığından ötürü stajyer2007 yi de tebrik edyorum.Bu beni birkez daha cesaretlendirdi. Artık geri sayım başladı.Aralıkta açıyorum inşaallah...

MaşAllah arkadaşlarımıza :)

Allah hayırlı kazançlar versin inşAllah.

ufak çaplı , bir işhanı odasında büro açmanın maliyeti aylık olarak vergiler dahil (kdv,muhtasar..) MİNİMUM 750 tl hesapladım.Elinde hiç mükellef olmayan veya 3-4 mükellef olan arkadaşlar nasıl büro ediniyolar anlamıyorum.varsa bi yolu bana da söyleyin:)
Allah herkese sabır versin. bu işin temelinde sabır yatıyor arkadaşlar.

benim elimde mükellef yok dediin gibi okadar masraf var risk almadan hiçbişey olmuyor 1 2 yıl cepten yemeyi göze almak lazım sonrasında defter olacağıda meçhul

çok sabır ve fedakarlık gerektiren bir meslek...çeşitli şekilleri var, insan grupları farklı...girişkenlik ve aktiflik gerektriyor...herşeyden önce eğitimini aldığımız mesleği en iyi şekilde pazarlamamız gerekiyor, şu kapı kapı dolaşan ve konuşurken nokta koymayı unutan insanlar kadar iyi olmamız gerekiyor... herşey belgeyi alınca başlıyor...amaç bağımsız çalışmak;)

herkese başarılar...