Ne zaman emekli olabilirim

02/11/1991 tarihinde ssk'lı oldum,77 gün prim ödedim..daha sonra 2000 yılında bagkura geçtim bagkurdanda 3300 günüm var ne zaman emekli olabilirim..SSk ya geçiş yapmam gerekirmi..halen bagkur ödemeye devam ediyorum..bilgi verirseniz sevinirim..

Ynt: Ne zaman emekli olabilirim

Tam olarak doğum tarihi? Tam olarak Bağ-Kur giriş tarihi? Bay mı bayan mı? Bay ise askerlik yaptı mı? Yaptı ise ne zaman ve süresi?

doğum tarihi..18/06/1972,Bagkura giriş tarihim..01.01.2000..bay..halen devam ediyor bagkurum..Askerliğimi 1993 ve 95 yılları arasında yaptım..

En başta hizmet süresi şartınız var.25yıl!Bu süreyi dolduracağınız tarih 2016 yılı.
SSK dan ( çalışarak)emekli olacaksanız 5600 prim günü ve 25 hizmet yılı şartını sağlayacağınız tarihte (2016) emekli olabilirsiniz. Bağkur da ise tamamlamanız gereken prim günü yanlış bilmiyorsam 9000 gün.

Verdiğiniz bilgi yanlış. SSK şartları ile emekli olmak için 5600 gün ve 53 yaşı tamamlaması gerekir. Bu şekilde 18.06.2025 tarihinde emekliliğe hak kazanır.

sezer ' Alıntı:
Vergiğiniz bilgi yanlış. SSK şartları ile emekli olmak için 5600 gün ve 53 yaşı tamamlaması gerekir. Bu şekilde 18.06.2025 tarihinde emekliliğe hak kazanır.

Teşekkür ederim..

sezer ' Alıntı:
Vergiğiniz bilgi yanlış. SSK şartları ile emekli olmak için 5600 gün ve 53 yaşı tamamlaması gerekir. Bu şekilde 18.06.2025 tarihinde emekliliğe hak kazanır.

Yani şimdi ben bagkurdan ssk ya geciş yapsamda bi şey değişmiyor..her iki durumdada sanıyorum 2025 yılında emekli olabiliyorum..umarım yanlış anlamadım..

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim..

Bağ-Kur günlerinizi arttırmak isterseniz askerlik borçlanması da yapabilirsiniz.

Askerlik başlangıç ve bitiş tarihlerine göre borçlanmanın katkısı hesaplanır.

yasak.tutku ' Alıntı:
sezer ' Alıntı:
Verdiğiniz bilgi yanlış. SSK şartları ile emekli olmak için 5600 gün ve 53 yaşı tamamlaması gerekir. Bu şekilde 18.06.2025 tarihinde emekliliğe hak kazanır.

Yani şimdi ben bagkurdan ssk ya geciş yapsamda bi şey değişmiyor..her iki durumdada sanıyorum 2025 yılında emekli olabiliyorum..umarım yanlış anlamadım..

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

Bağ-Kur emeklilik şartları daha zor. Askerlik borçlanması olmadan, tam emeklilik için 9000 gün sayısı ile 60 yaşında, kısmi emeklilikte 5400 gün sayısı ile 58 yaşında emekli olabilirsiniz. Bu nedenle son 7 yılın yarısını SSK kapsamında çalışırsanız 5600 gün sayısı ile 53 yaşında emekli olursunuz. 49 yaşına geldiğinizde SSK kapsamında bir işe girip 53 yaşına kadar çalışmayı planlayın.