Ocak İlk Günü Çalışma

Kızıldereli

Katkı Sunan Üye
Merhaba arkadaşlar bizim işyerinde 01 ocak ta tam çalışma var yani izin yoktur bu kanuna aykırımıdır yani çalışmak zorundamıyız cevaplarınızı bekliyorum
İyi seneler herkese

Ynt: Ocak ilk günü çalışma

iş kanundan:
Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışma
MADDE 44. - Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde işyerlerinde çalışılıp çalışılmayacağı toplu iş sözleşmesi veya iş sözleşmeleri ile kararlaştırılır. Sözleşmelerde hüküm bulunmaması halinde söz konusu günlerde çalışılması için işçinin onayı gereklidir.
Bu günlere ait ücretler 47 nci maddeye göre ödenir.

arkadaşlar yani yılın ilk günü mecburi tatil mi değilmi varmı kanunda bir madde bunu öğrenmek istiyorum

cevabıda bari ben vereyim

ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİLLER HAKKINDA KANUN
Kanun Numarası: 2429
Kabul Tarihi: 17/03/1981
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 19/03/1981
Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 17284
Madde 1 - 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.
Madde 2 - Aşağıda sayılan resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü genel tatil günleridir.
A) Resmi bayram günleri şunlardır:
1. (Değişik alt bent: 20/04/1983 - 2818/1 md.) 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır.
2. 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı günüdür.
3. 30 Ağustos günü Zafer Bayramıdır.
B) Dini bayramlar şunlardır:
1. Ramazan Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 3,5 gündür.
2. Kurban Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 4,5 gündür.
*****C) 1 Ocak günü yılbaşı tatilidir.******************
D) (Değişik bent: 20/04/1983 - 2818/1 md.) Ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü resmi daire ve kuruluşlar tatil edilir.
Bu Kanunda belirtilen Ulusal Bayram ve genel tatil günleri; Cuma günü akşamı sona erdiğinde müteakip Cumartesi gününün tamamı tatil yapılır.
Mahiyetleri itibariyle sürekli görev yapması gereken kuruluşların özel kanunlarındaki hükümler saklıdır.
29 Ekim günü özel işyerlerinin kapanması zorunludur

Kızıldereli ' Alıntı:
arkadaşlar yani yılın ilk günü mecburi tatil mi değilmi varmı kanunda bir madde bunu öğrenmek istiyorum

Merhaba,
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dışında tatil yapmak zorunlu değildir. Hoş 29 Ekim tatil zorunluluğuna da kimse uymuyor.

teşekkürler cevabınızdan dolayı fakat işveren işçileri herhangi bir mesai ücreti vermeden normal işgünü gibi çalıştırıyor ve işçilerede sorulmuyor

Ynt: Ocak İlk Günü Çalışma

1 Ocak resmi tatildir.

İşçiler rızası dışında çalıştırılamaz. İşçi çalışmayı gönüllü olarak kabul ederse işveren normal ücretine bir ücret daha eklemek zorundadır. Aksi durumda işçi çalışmaya gitmedi diye işveren tarafından işten çıkarma veya başka olumsuz durumlarla karşılaşmaması gerekir.