Odalarda Yapılan Sertifikalı Kurslar Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AyAşAr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AyAşAr

Katkı Sunan Üye
selamlar arkadaşlar

Bundan önce SMMM odası aracılığı ile avrupa birliği destekli bir bilgisayarlı muasebe kursu yapıldı. Ve buırdan kursiyerlere sertifika verildi
Aslında sorum şu..
Staj yönetmeliğinde de değinildiği gibi stajdan sayılan sürelere bu vb. eğitim merkezlerden alına sertifikaları staj süresine saydıran arkadaşlarımız varmı . eğer varsa turmobun burda nasıl bir uygulaması var .Ben bu sertifikayı staj süresine dahil ettirebilirmiyim

tesmerle telefonla görüşmem sonucunda edindiğim bilgi şu şekilde;

Kod:
bizim düzenlediğimiz kurslardan smmm yeterlilik sınavına hazırlık kursuna katılmanız halinde eğer kurs süresi 1,5 ay ise bu süre stajdan sayılıyor
yani 1,5 içerisinde 3 aylık staj yapılmış oluyor

ismmmo'dan maille aldığım bilgiye göre, şu an itibariyle stajdan sayılan hiç bir kurs mevcut değilmiş (odanın düzenledikleri dahil)
fakat telefonla bilgi alan bir arkadaş ise bana "smmm yeterlilik kurslarının staj süresinden sayılacağı ama bunun henüz duyurulmadığı" bilgisini verdi.

ben şimdi daha detaylı bilgisi olan arkadaşlara soruyorum:
son durum nedir konu ile ilgili?

herkese iyi çalışmalar

İzmir tesmer in internet sitesinde, Tesmerin vereceği kursun staj süresinde sayılacağı ve toplam staj süresinin 21 aya ineceği yönünde bir açıklama var, telefonla da edindiğim bilgi aynı yönde, kurs ücreti 850 ytl olup 7 ay vade yapıyorlar.

ismmmo'ya attığım maile cevap da olumlu geldi. yalnız onların da bilmediği bir durum var. o da şu ki; mesela ben 2005 mayıs stajyeriyim, aralıktaki yeterlilik kursuna katılırsam normalde 2006 nisan sonu bitecek stajım ocak sonu biter mi ve ben marttaki sınava girebilir miyim?

onlara da mevcut stajyerler için uygulama hakkında bir bilgi gelmemiş, ama öte yandan odanın kursu da kontnjan dolayısıyla her an dolabilir, kötü bir durum yani. :(

İzmir SM-SMMM odasıyla yaptığım görüşmede mayıs 2005 stajyerlerinin stajının ocak 2007 sonu biteceği ve mart 2007 sınavına girebileceklerini söylediler, bir tanıdık vasıtasıyla tekrar sordurdum cevap yine aynı geldi, bir de Tesmere gittim , sekreter biraz muallakta bırakacak bir cevap verdi, yinede ön kayıt için bir form doldurdum, beklemedeyim.

arkadaşar peki benim bulunduğum ilde böyle bir kurs programı yok ben başka bir ildeki kurs programına katılarak staj süresinden saydırabilirmiyim

biey daha eklemek istiyorum tesmerin sitesinde dosya başvuruları için 6 ocak son gün olarak belirtiliyor.yani budumda
2005/mayısta staja baslayan birisinin normalde stajı 30 nisan 2007 de doluyor.izmir tesmer sitesindede stajdan 3 ay olarak sayılacağı ifade edilmiş o zaman 31 ocak 2007 de staj bitiyor.bu 6 günlük farka ne yapmayı düşünüyorsunuz taahhüt edilemezmi 6 gün sunun surası yazık yani

En güzeli sanırım yazılı bir şekilde sorup yazılı bir şekilde cevap almak, ancak ben dosyalama işlemlerinin yetişip yetişmeyeceğini de sorduğumda yetişir merak etmeyin dediler ancak yine de güven olmaz.

Kurs için ön kayıt yaptırmıştım bu gün aradılar tekrar bilgilendik; öncelikle izmirtesmer sitesinde ek açıklama yapılmış yeterlilik kursunun staj süresini 3 ay indireceği yönünde merkezden gelen bir yazının nosu verilmiş ispat niteliğinde sanırım, bu gün görüşmemde 3 aylık sürenin stajdan sayılacağını bir kez daha teyit ettiler, oda ile görüştüğümde ise stajdan sayılacağını tekrarladılar , mayıs 2005 stajyeri olarak sorduğumda ezberlenmiş gibi 2007 mart yeterlilk sınavına girilebileceğini söylediler, yeterlilik sınavı için başvuru süresi ile staj arasında -yirmi küsur günlük farktan bahsettiğimde onun farkındayız, ocak sonuna kadar sigortalı olduğunuz yerde çalışacağınıza dair taahhüt alınacak dedi.

Bir önceki mesajda yazılı cevap talep edicem demiştim, bununla ilgili başbakanlık aracılığı ile bilgi talep ettim gelen resmi cevap ankaradan , kursa katılımın staj süresini 3 ay kısaltacağı yönünde.

teşekkürler Ogün Güneş bu haber çok iyi oldu tüm odalarda var mı kurs acaba bizim odada yok napcaz biz o zaman

Selamlar

Arkadaşlar. Sevincinizi paylaşıyorum ama bir hususu gözden kaçırıyoruz gibime geliyor.

Şimdi kurs olmayan yerlerde stajyer arkadaşlarımız ne yapacak. Ya da kursda yer kalmazsa diğer kaderdaşımızın kabahati ne olacak.

Burada bir haksızlık yok muu?

Keşke şu kurs olayını İngilizce de yapsalardı da bir iyi iş yapmış olsalardı!!!

Staj süresinin kesinlikle kısaltılmasından yanayım ama bunu ticarete dökmeden akademik açıdan yapsalar.

saygıyla

Evet staj srüresinden sayılacakmış kurs ancak mayıs 2005 stajyerlerinin mart 2007 yeterlilik sınavına yetiştirileceği konusunda her ne kadar bana olumlu yanıt vermiş olsalarda çok fazla güvenmiyorum. Bir çok uygulama tamamen duygusal, bu ana kadar ilgili birimlerle ilişkilerim tamamen duygusaldı sanırım hep böyle duygusal olacak.
......................................................
http://forum.alomaliye.com/viewtopic.php?t=9149
ek bir ibare açıklama yok

Oda, mayıs 2005 stajyerlerinin, mart 2007 yeterliliğe girebilmeleri için USE cdlerinden 4. nün bitmiş olmasını ve www.tesmer.org.tr den sertifika alımını şart koşuyor ancak dünden beri tesmerin sitesini açamıyorum ve sertifika hakkında bilgi edinemiyorum, bilgisi olan var mı?

izmir odasının yapmış olduğu kurs diğer biçok ildede yapılıyormuş (izmir odasının söylediğine göre) tesmer ile görüştüm elleinde liste varmı diye ama öyle bir liste yokmuş ama merkeze bağlı bulunan odalarda yapılıyormuş ..
başka hangi illlerde yapıldığına dair bilgisi olan arkadaşlarımın buraya yazmalarını rica ediyorum