Öğrenci Taşıma Hizmet Bedeli Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UDikenli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
U

UDikenli

Ziyaretçi
Mükellefim Milli Eğitim den ihale usulü ile Öğenci taşıma hizmeti yapmakta.İhale ile aldığı taşıma işini alt yüklenicilere yaptırıyor.
sorum Alt yüklenicilerin mükellefe ( Öğrenci Taşıma Hizmet Bedeli) olarak fatura kesiyor.Kdv Oranı Kaç olmalıdır.Bildiğim kadarıyla %8 ama tereddüt içindeyim.Acele cevaplarınızı bekliyorum.Saygılarımla

Ynt: Öğrenci taşıma hizmet Bedeli Hakkında

% 8 olmalıdır.

Katma Değer Vergisi Sirküleri

Maliye Bakanlığından
Sıra No 25

Tarih :17.01.2005

Sayısı : KDV-25/2005-4

Diğer taraftan, "Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği" kapsamında verilen öğrenci taşıma servis hizmetleri ve "Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği" hükümlerine tabi yurtlarda verilen hizmetlere uygulanmakta olan katma değer vergisi oranı %18'den %8'e indirilmiştir.

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği kapsamında verilen öğrenci taşıma servis hizmetinin fiilen alt yükleniciler tarafından gerçekleştirilmesi ve bunların okul idaresi, öğrenci veya organizatör şirkete düzenlediği faturalarda "öğrenci taşıma servis hizmeti" ibaresinin yer alması halinde alt yüklenici tarafından yapılan bu hizmete de %8 oranında katma değer vergisi uygulanacaktır.

Ynt: Öğrenci taşıma hizmet Bedeli Hakkında

KDV ORANLARI
II.SAYILI LİSTE
B) DİĞER MAL VE HİZMETLER
(2004/8301 sayılı BKK ile değişik) Üniversite ve yüksekokullar ile 625 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ve 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında verilen eğitim ve öğretim hizmetleri, ?Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği? kapsamında verilen öğrenci taşıma servis hizmetleri ile ?Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği? hükümlerine tabi yurtlarda verilen hizmetler,
%8