uyumsoft

OGS Kaçak Geçiş Bedeli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bil_gin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bil_gin

Tanınmış Üye
Şirketimizin kiralamış olduğu bir araç 2008 yılında köprüden kaçak geçiş yapmış. Bu işlem ile ilgili ceza araç sahibi firmaya 2009 yılında Karayooları tarafından bir tutanakla bildirilmiş, ilgili firma bize haber vermeden önce gidip cezayı ödemiş ve daha sonrada bize fatura etmiş. Bu faturadaki KDV'yi indirim konusu yapabilir miyiz? KDV matrahını yani geçiş bedelini geçmiş dönem gideri olarak muhasebeleştirmek doğru olacaktır diye düşünüyorum ama KDV de takıldım. Bahsettiğimiz rakamlar çok ufak tefek ama konuya hakim olabilmek adına güzel bir örnek diye düşündüğüm için yazıyorum. Cevaplayan üstadlar lütfen bunu dikkate alsınlar.

saygılar;
bil_gin

Ynt: OGS Kaçak Geçiş Bedeli

Sayın Bilgin

Kdv si ile beraber 2010 yılında kkeg yazın 2009 yılı kurumlar vergisi beyannamesinde diğer indirimlerde hepsini göstererek indirebilirsiniz bence

İyi Çalışmalar

ben normal geçiş ücretinin geçmiş dönem gideri olarak vergi matrahından indirilebileceğini düşünüyorum. KDV konusunda Ant Z hemfikirim sizinle.

Sayın Bilgin

Benim bildiğim geçmiş dönem giderleri kkeg dir istisnası varmı bilmiyorum

saygılarımla

Size ft ettiği tarihde tamamını kkeg yapmalısınız.

geçiş bedelinin neden kkeg'ye atıyoruz? 681 hesabı kullanmak burada sakıncalı mı olur?

kkeg nın belli bir hesap kodu yok
681-689-770 farketmez niteliği kkeg ise gider yazamayız diye düşünüyorum