OGS Ödemelerinde Kdv

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan armagan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ogs ödemeleri bilindiği üzere ziraat bankası aracılığı işe yapılmakta. ziraat bankası elimde ekstrede üç aylık hesap dökümü yapmış. benim bu ekstrede gider olarak geçiş toplamından içyüzde yöntemiyle kdv ayırıp işlemem ve kdv sini indirim konusu yapmamda bir sakınca varmıdır.

yardımlarınız için teşekkürler

Ynt: ogs ödemelerinde kdv

Sn.Ş.Ebru,
Merhaba.
Yorumunuzu destekleyen bir dayanak açıklarmısınız.Çünkü Ziraat Bankası'na ödeme makbuzunun fatura yerine geçmesi,
Bununda KDV'nin indirim şartını desteklemesini önemsiyorum.
Fakat soruyu soran Sn:Armağan'ın tereddütlerinin ortadan kalktığını düşünmüyorum.
Bende açıklamanızı bekliyorum.

Sakarya dan selam ve saygılar.

Ynt: ogs ödemelerinde kdv

Yuksekkaya ' Alıntı:
Sn.Ş.Ebru,
Merhaba.
Yorumunuzu destekleyen bir dayanak açıklarmısınız.Çünkü Ziraat Bankası'na ödeme makbuzunun fatura yerine geçmesi,
Bununda KDV'nin indirim şartını desteklemesini önemsiyorum.
Fakat soruyu soran Sn:Armağan'ın tereddütlerinin ortadan kalktığını düşünmüyorum.
Bende açıklamanızı bekliyorum.

Sorunun açıkta kalmaması açısından dayanak sunalım;

Kanun Ad KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU
Madde No 20
4. Belli bir tarifeye göre fiyatı tespit edilen işler ile bedelin biletle tahsil edildiği hallerde tarife ve bilet bedeli Katma Değer Vergisi dahil edilerek tespit olunur ve vergi müşteriye ayrıca intikal ettirilmez.

ayrıca karayolları Genel müdürlüğü resmi sitesinden alıntı
SORU 23: OGS-KGS Geçiş ücretleri KDV oranı var mıdır? KDV iadesi almak için banka dekontları kullanılabilir mi?

CEVAP 23: Katma değer Vergisi Kanunun 1/3-g maddesi gereği Otoyol ve Boğaz Köprüleri Geçiş ücretlerine %18 oranında KDV dahil edilmiştir.OGS ve KGS kullanıcıları banka dekontunda gösterilen bedele iç yüzde oranı uygulanmak suretiyle bulunacak Katma Değer Vergisi tutarı, mükellefler tarafından vergi indirimi yapılabilir. Bu vergi otoyol geçişine muhatap mükellefler tarafından, OGS ve KGS bedelleri ödenip alınan dekontlar, yıl geçmemek şartı ile kanuni defterlere kayıt edildiği dönemde( geçiş yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın) indirim konusu yapılabilecektir.

Ynt: OGS Ödemelerinde Kdv

Sn.Türk_bey,
Hayırlı günler.
Yaptığınız katkı yerinde oldu.Buradaki amacım dayanağın ortaya koyulması idi.