Okul Aile Birliği

Okul Aile Birliği bir Kamu kuruluşumudur...?
Bu birliğe yapılan temizlik ve güvenlik hizmeti dolayısı ile kesilecek faturada tevkifat uygulaması yapılacakmı...?

Ynt: Okul Aile Birliği

okul aile birliği; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda kurulan, genel, yönetim ve denetim organlarından oluşan özel hukuk kişiliğidir.

Milli Eğitim Bakanlığı kapsamındaki okullara bağlı olması sebebiyle tevkifat uygulanması görüşündeyim.
temizlik için 2/3
güvenlik için 4/5 oranında

Ben ise tam aksi görüşteyim.
Okul aile birliğinin tüzel kişiliğinin olmaması ve Kdv genel tebliğinde okul aile birliği zikredilmemesi ve vergi kanunlarının uygulanmasında dernek olarak kabul edilmesi doğrultusunda Kdv tevkifatı olmayacaktır kanaatindeyim.

Okul aile birliklerinin özel hukuk tüzel kişiliği veya kamu tüzel kişiliği bulunmamaktadır. Önceki hukuki durumuyla, tüzel kişiliği bulunan okul koruma derneklerinin yerini almıştır.

Eğer kantin veya benzeri yer/lerini kendisinin işletmesine bağlı olarak KDV mükellefiyeti var ise almış olduğu temizlik, güvenlik ve benzeri hizmet alımlarında KDV tevkifatı uygulanabilir.

herhangi bir okul aile birliğiyle tevkifat gerektirecek temizlik ve güvenlik işim olmadı fakat onlara yapılan mal teslimlerinde kdv mükellefiyetlikleri var.yani kendilerine kesilen faturalarda kdv ayrıca gösteriliyor.benim görüşümde tevkifata tabi tutulacağı yönünde.