Olan stajerlere mi oldu şimdi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ant Z

Tanınmış Üye
Aday çırak, çırak ve işletmelerde meslek eğitimi gören öğrencilere ödenecek ücret ve bu ücretlerdeki artışlar; aday çırak veya çırağın velisi veya vasisi veya kişi reşit ise kendisi; öğrenciler için okul müdürlüğü ile işyeri sahibi arasında Bakanlıkça belirlenen esaslara göre düzenlenecek sözleşme ile tespit edilir. (Değişik son cümle: 13/2/2011-6111/64 md.) Ancak, işletmelerde meslek eğitimi gören örgün eğitim öğrencilerine, asgari ücretin net tutarının yirmi ve üzerinde personel çalıştıran işyerlerinde yüzde 30'undan, yirmiden az personel çalıştıran işyerlerinde yüzde 15'inden, aday çırak ve çırağa yaşına uygun asgari ücretin yüzde 30'undan aşağı ücret ödenemez.

bu daha önce net değildi sanırım şimdi net ücret üzerinden hesaplanıyor ??

Ynt: Olan stajerlere mi oldu şimdi ?

bu yasayı çıkaranlara dualarımı hiç eksik etmiyorum , torba yasa değil çorba yasa. İşimizi gücümüzü bırakıp sabahtan akşama kadar okusak yine de fayda etmez daha çok kafa karıştırır :(

Ant Z ' Alıntı:
bu daha önce net değildi sanırım şimdi net ücret üzerinden hesaplanıyor ??

Daha önce brüttü evet. Şimdi ne oldu net mi yani

valla ben de anlamadım , artık çocuklara 188.98 TL mi vereceğim ben , günah ya 15 gün çalışıp bu kadar para verilir mi , pes artık ???

Doğruda fazlasını verince sigorta ödemek zorundamıyız ?

Hayır maaşını elden verirsin sigortaya gerek kalmaz. Önemli olan işverenin iyi niyetidir.

İyi çalışmalar.

Yani stajere 1000 tl versen bile gelir vergisi ve ssk kesmeyecekmisin ? Benim bildigim kesmek gerekli