On Numara Yağ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mig23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi çalışmalar hepinize

On numara yağ satmak suç(yakıt) , peki almak da suç mudur aradım ama bulamadım 1440 TL gibi bir ceza gördüm bir yerde

Böle bir fatura gelirse işlenmeli mi işlenmemeli mi ? Alan açısından bir ceza söz konusu mudur ?

Son düzenleme:
dikkat edin faturayı kontrol edin genellikle sahte faturalar oluyor mükellef gir der ise girersin sorumluluğu sen üstüne alma mükellefi uyar.gir der ise kendi bileceği iş.kolay gelsin.

dikkat edin faturayı kontrol edin genellikle sahte faturalar oluyor mükellef gir der ise girersin sorumluluğu sen üstüne alma mükellefi uyar.gir der ise kendi bileceği iş.kolay gelsin.

yanlış.

mükellef gir dese bile girmeyin sonuçta suça ortak olmuş olursunuz.

10 nolu yağ yakıt amaçlı üretilmediğinden ve çevreye yüksek oranda zararlı olduğundan yasalarımıza cezai yaptırımlar koyulmuştur. Aynı yetkisiz bir kişinin para basamayacağı, basarsa suç işlemiş olacağı gibi. Siz resmi defter kayıtlarına alırsanız "10 no yağ aldım akaryakıt olarak kullandım." diye kendinizi ihbar etmiş olursunuz. Aynı kalpazanın bastığı sahte paralar için fatura kesmesi gibi.

Şahsi görüşüm durumun türk ceza kanunu ve vergi boyutu ile ayrı ayrı düşünülmesidir. Ceza kanununda suç teşkil edebilecek bir durum vergi kanunlarımızda usul yönünden yer almayabilir. Evrak mevcut ise ve gerçekten de kullanılmış ve maliyete esas teşkil ediyor ise neden deftere işlenmesin.?

URUM79 Bey bende sizin gibi düşünüyorum açıkçası bizim görevimiz defter tutmaksa suçda olsa kanıta teşkil belgeyi işlemeliyiz. Sonuçta incelemeye esas bir şey ortaya döküyoruz.