Onaylanmış Geçici Vergi Mesaj Uyarısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan islm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

islm

Katkı Sunan Üye
iyi çalışmalar,
4.dönem geçici vergileri onayladık fakat sistemde şöyle bir mesaj gözükmektedir.

"KGECICI Beyannamenizin Sonraki Döneme Devreden Hesaplanan Geçici Vergi tutarı ile bu dönem KGECICI Beyannamenizde indirim konusu yaptığınız 'Önceki Dönemlerde Hesaplanan Geçici Vergi' tutarı arasında fark bulunmaktadır."

Kontrollerimi yaptığımda 3 dönem beyannamesinde sonraki döneme devreden tevkifat tutarı 57,44 tl ve yine 4 döneme yazmış olduğum mahsup edilecek geçici vergi tevkifat tutarı 57,44 tl.

Bu gözüken mesajı önemsemezsem sorun çıkar mı?

1. veya 2. dönemde daha yüksek geçici v ödemeniz var mı? O haneye ilk üç dönemde ödediğiniz en yüksek geçici v. yazmalısınız.

valla bu 57,44 1.dönem ortaya çıkmış ve 2 de 3 de artmadan devam edip gelmiş.

Evet dediğiniz bir çözüm olabilir ama şimdi burada her şey imzayla evrak sil yükle yaparsam bir saat neden olduğunu anlatmaya çalış. bu şekilde bırakıyorum bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama bekleyelim yapacak bir şey yok.

Siz onaylamışsınız ben o kısmını kaçırmışım. Bir sorun çıkmaz o şekilde kalsın. Bu ebyn programı ile alakalı 2015 3 beyanı üzerinden tekrar kaydettiğinizde eğer o satır değişmedi ise mesaj veriyor. Yeniden o satırı yazıp kaydettiğinizde mesaj vermiyor yeniden yükleyip onaylıyorum.

Düzeltme yapayım; o haneye ilk üç dönemde hesaplanan en yüksek geçici v. yazılır. (Ödeme yapılıp yapılmaması geçici v. için fark etmediği için yanıltmış olmayayım.)
Bu arada 57,44 1. dönem yazdığınıza göre 2. ve 3. dönem beyanlarında hata vermedi mi? 2. ve 3. dönem beyanlarında da aynı rakam olmalı idi. 3. dönem verilir iken yazılmamış olabilir mi?

daha önceki beyannamelere sistemden baktım böyle bir mesaj, uyarı yok. 57,44 tl 1. dönem devredeni 2,3 ve son olarak ta 4'ncü dönem dahil olmak üzere her dönemde de aynı şekilde yazılmış.