Ortak Değil Satın Almış

ben x nakış ve tekstılde 29.09.2005 de işe başladım ve ılerleyen zamanlarda patronun yaptıgı toplantıda y tekstıl ıle ortak olucagımızı ögrendık ve gun geldı y tekstılın bınasına tasındık 12 tane nakıs makınamız vardı bunların yarısı hacızlı dıgerlerının borcu yoktu tasınmamızla bırlıkte gecen 1 haftalık surede makınaların yerı degıstıgıyle mı alakalı bılmıyorum ama hacızlı olan makınaları aldılar ve bızım eskı patronunda ısyerıyle alakası kalmadı . yenı patronumuzla 24.04.2007den berı yolumuza devam edıyoruz .yeni patronun acıklamasıyla eskı yerdekı haklarınız neyse ben verıcem dedı .buraya kadar sorun yok .resmı tatıllerımızde verılmıyordu 1 mayıs 2010 da hakkımızı arayarak ve işine gelmeyen varsa kapıyı gösterme tehdıdıyle karşı karşıya kalsakda sonunda vermeyı kabul ettıler bundan sonrasını verıyolar kendı y tekstılıne zaten verıyolardı - .ben de eski verılmeyen resmı tatıllerımızıde ıstedım sen ne yapmaya çalışıyorsun art nıyetlı davranıyorsun dıyor 2007den berı verılmeyen haklarımızı almamız gerekmıyormu ?bunları dıyen muhasebecı kendısıde alabılıcegımıde soyledı benı cıkarmayıda dusunuyor hakkımı aradıgım için .sana verıcegım tazmınat 3- 3.5 dedı .eskı ısyerındekı hakkım ıçınde bız ortak degıldık sadece makınaları satın aldık sızıde ıse baslattık dedı .eskı çalısanlarla beraber 5 kişi halen devam edıyoruz mahkemeye versende 3-5 yıl surer dedı benı caydırmaya çalışıyor sız degerlı buyuklerımızden nasıl bır yol ızlemem gerektıgı hakkında bılgı almak ıstıyoru

Ynt: Ortak Değil Satın Almış

el değiştiren firmalarda genelde işçilerin karşılaştığı bir durum bu...
koşullar ne olursa olsun şu andaki işvereniniz resmi tatillerdeki çalışmalarınızı fazla mesaili olarak ödemek zorunda.
geçmişteki kalan alacaklarınız için bölge çalışma müdürlüğüne dilekçe ile müracat edebilirsiniz.

tazminatınız konusunda ise şunlar önemli.
işyeriniz devir mi oldu?yoksa kapanıp yeni işveren ile yeniden işe mi başladınız?
devir olduğu sırada muvafakatınız alındı mı?
tazminat ödemesi yapıldı mı?
işveren yazılı bildirimde bulundu mu?

1 mayısta haklarımızı arayarak resmı tatıllerımızı almaya basladık .sesımız cıkmadıgı için vermıyorlardı bızde yeter dedık bu sefer alıcaz ve almaya basladık .ben sımdı 2007 den berı vermedıgı resmı tatıllerı ıstıyorum kendısı alırsın dedı bende herturlu hakkımı arıycam çalışmayıda dusunmuyorum bıran once cıkarsın dıye bakıyorum

işyeri devir olmadı kagıt uzerınde bı şey yokmus tam ayrıntıyı bılmıyoruz şimdiki muhasebecide ortak olmadıklarını sadece makınaları satın aldıklarını ve bızı işe baslattıklarını soyledı.işyerı kapanmadı normal bı şekılde calışırken tasıncagımızı bıldırdıler ve tasınma gerceklestı yenı patronun tekstıl fırması var bı katta bız nakışa yer verıldı makınalar geldı yenı patronda bı sevınç bı sevinç . tekstıli var nakışıda oldu bı anda kurulu duzen 11 makına hersey işlıyor elemanlar var herkes işini bilyor . 1 trılyon 200 mılyar gıttı bu sayede . devır oldugu sırada -bıze bı sey sorulmadı tasınıp yenı patronla ortak olucagını bılıyoruz okadar .tazmınat odemesı yapılmadı kımse yazılı bıldırımdede bulunmadı .