fonradar

Ortaklardan Alacaklar Hesabı İçin Matrah Arttırımı

Tahsin Kurt

Fenomen Üye
Platin Üye
Üyelik
5 Nis 2007
Mesajlar
9,714
Konum
İstanbul
Arkadaşlar selamlar
Şu konuda görüşlerinizi rica ediyorum.
Bir firmamın bilançosunda 131-Ortaklardan alacaklar hesabında biraz bakiye mevcut.Şöyle ki;
2015 yılı bilançosunda 105.000,00 TL bakiye var.Bunun için %3'lük aftan faydalanacağım ama tereddütüme sebep olan konu şu;
Bu uygulama ile 131 hesabını kapatacağız ama bu hesapta daha önceki yıllarda da oluşan bakiyeler mevcut.Örneğin (ulaşabildiğim beyanlara göre)
bakiyeler şöyle seyrediyor;
2013 yılı 145.000
2014 yılı 230.000
2015 yılı 105.000
2011 ve 2012 kurumlarına ulaşamadım henüz.
Şimdi geçmiş yıllarda 131 hesabı için adat yapılıp faiz ve kdv hesaplandığını hiç zannetmiyorum.Bilançoları incelediğimde herhangi bir faiz gelirine rastlamadım.Şu anki %3 vergiyi uygulamamın,geçmiş yıllardaki bu sorunu çözeceğini de hiç zannetmiyorum.Hatta bir nevi kendimiz de ihbar niteliğinde olacağını düşünüyorum.Bu nedenle en doğru işlemin %3 vergisini ödemekle birlikte geçmiş yıllara matrah ve kdv arttırımı uygulamak olduğunu düşünüyorum.
Birincisi bu düşüncem sizce doğru mudur? Böyle durumlarda sadece %3 vergilendirmek geçmiş yıllarda ki sorunu ortadan kaldırır mı?
İkincisi sadece %3'ünü ödeyerek gerisini oluruna bıraksak yarın maliyenin geriye dönük adat isteme ihtimali %99 hatta %100 (bana göre)
Adat istese,orada karşımıza çıkacak ek vergi ve kdv külfeti (haliyle ilave vergi ziyaı) ile şuanda matrah ve kdv artırımında yükleneceğimiz vergi külfetini kıyaslarsak,sanırım matrah ve kdv arttırımında bulunmak çok daha akıllıca olacağını düşünmekteyim.
Sizlerin bu konudaki düşüncesi ne olabilir?
Bu durumla karşılaşan arkadaşlar sadece %3 ödeyip bırakıyorlar mı yoksa ilave matrah arttırımlarında da bulunuyorlar mı?
Aynı şeyi kasa hesabı içinde düşünebilirsiniz tabiki.
Teşekkür ederim.
Saygılar
 
Sn. Tahsin Kurt geçenlerde odanın seminerinde de bahsettiğiniz konu üzerinde duruldu. Özetle kasa ve ortaklar hesabının düzeltilmesi durumunda ayrıca matrah arttırımlarının da yapılması mükellef lehine bir durum oluşturacağı görüşü ağır bastı. Fakat kasa ve ortaklar hesabı meslek mensuplarının sürekli karşılaşılan sorunu olduğundan rakamlar düzeltildikten sonra yine bu rakamların gelecekte oluşmayacağını nasıl bilebiliriz.
Not: Bu rakamları düzeltirken bildiğinize eminim ama hatırlatmak istedim. 2015 bilançosu ile güncel hesap rakamlarını kıyaslayıp ayrıca güncel tarihine kadar da adat hesaplamak gerekecek.
Saygılar,
 
Geçici vergi dönemleri için adatları cezasız ve faizsiz olarak düzeltmek mümkün. Ancak, eski dönemler böyle değil.
 
Yanılmıyorsam 6111 Sayılı Kanunda yapmıştık bir iki firmamız için aynı tereddüde bizde düşmüştük, acaba bundan önceki yıllar için inceleme olur mu diye?
Beş yıl geçti, o eski yıllar ile ilgili bir soru veya inceleme vs. gelmedi.

Ben sanmıyorum geleceğini, gelen varsa da buradan bilgi verirse iyi olur.
Eğer gelirse devlete olan, Maliyeye olan güven zedelenir, onun için geleceğini ben sanmam.
Kaldı ki siz küçük rakamlardan bahsediyorsunuz, ne firmalar var, trilyonları var, gizliyorlar çeşitli hesapların içinde yada bir gün yararlanırız diye kasa veya ortaklarda tutuyorlar. (Bende öyle yapıyordum, bu sene bir de diğer seçeneğini çıkardılar.) Para lazım yani, musluğu kapatmak istemezler.

Ama incelemelerde çoğalabilir tabi, ne olacağı belli olmaz.
 
Geçenlerde İstanbul'da bir vergi dairesi incelemeye girdi.Dikkat edin vergi dairesi incelemeye girdi diyorum :)
Bir memurun eline bütün mükelleflerin listesini içeren bir dosya vermişler.Tek tek yıl yıl,kurumlar beyannamelerini inceliyor.hangi hesaplara bakacağı konusunda da liste vermişler.Örneğin 100-131-331 gibi..
Aşırı rakamlı görünenlere tek tek izahat yazısı gönderip örtülü sermaye,reeskont faizi gibi faiz hesaplamalarını sormuşlar.Bizimde bir firmamıza 2011 yılı için kasa hesabı bakiyesini sormuşlar.300.000 gibi bir rakamdı.Mecburen adat,kdv vs.işlemleri yapmıştık.Hatta sağolsun Ferhat üstattan bu konuda destek almıştım.Okuyunca kendisi de olayı hatırlayacaktır.
Şefle görüştüğümde "inceleme" geçirdiklerini ve yaklaşık 2000-3000 civarında bir mükellefe bu şekilde yazılar gönderdiklerini söylemişti.
Bunca yıllık meslek hayatımda ilk defa bir vergi dairesinin geçmiş yıldaki bilanço rakamlarını incelediğine şahit oldum.Ama yaygın görüş şu ki,bundan sonraki incelemeler,öyle fatura vs.ile ilgili değil,direkt bilanço kalemleri üzerinden yapılacağıdır.Örneğin,amortismanlar,dönemsel giderler,karşılıklar vs.
İncelemeler gitgide derinleşiyor.O nedenle muhasebe sisteminin çok sağlam ilerlemesi gerek ve mümkün olduğunca muvazaalı hiçbir işleme yer vermemek gerek.
Haliyle bu matrah arttırımları bu anlamda çok büyük kurtarıcı olacaktır.Gönül ister ki istisnasız herkes girebilse.yani olayı sadece fatura bazında değerlendirmek çok yanlış olacaktır.
 
Son düzenleme:
halka açık şirketlerde ortaklara hesaplanan adat faiz oranı imkb oranımı yoksa TCMB belirlediği oran mı olmalı
arkadaşlar aranızda SPK ya tabi şirkette çalışan var mıdır,
 
Son düzenleme:
Sevgili kardeşim Tahsin Kurt;

Bizde aşağıdaki konu hakkında bildiklerimi yazıp katkı yapalım.


Şu konuda görüşlerinizi rica ediyorum.

**Bir firmamın bilançosunda 131-Ortaklardan alacaklar hesabında biraz bakiye mevcut.

--Tamam bunda sorun yok

**Şöyle ki;
2015 yılı bilançosunda 105.000,00 TL bakiye var.Bunun için %3'lük aftan faydalanacağım ama tereddütüme sebep olan konu şu;
Bu uygulama ile 131 hesabını kapatacağız ama bu hesapta daha önceki yıllarda da oluşan bakiyeler mevcut.Örneğin (ulaşabildiğim beyanlara göre)
bakiyeler şöyle seyrediyor;
2013 yılı 145.000
2014 yılı 230.000
2015 yılı 105.000
2011 ve 2012 kurumlarına ulaşamadım henüz.
Şimdi geçmiş yıllarda 131 hesabı için adat yapılıp faiz ve kdv hesaplandığını hiç zannetmiyorum.Bilançoları incelediğimde herhangi bir faiz gelirine rastlamadım.Şu anki %3 vergiyi uygulamamın,geçmiş yıllardaki bu sorunu çözeceğini de hiç zannetmiyorum.

--Eğer sen ortaklarla ilgili 6736 sayılı yasadan faydalanıp % 3 vergisini ödersen.Yukarıda bahsettiğin tarihlerle ilgili aftan faydalanırsın.Hatta bunun için faiz geliri hesaplanmış mı, hesaplanmamış mı ? Fatura kesilmiş mi , kesilmemiş mi ?, Kdv hesaplanmış mı , hesaplanmamış mı ? senin için önemli değil , idare sen aftan faydalandıktan sonra yakalasa bile sana geçmiş ile ilgili ceza kesemez, tarhiyat yapamaz. Kanun çok açık

**Hatta bir nevi kendimiz de ihbar niteliğinde olacağını düşünüyorum.Bu nedenle en doğru işlemin %3 vergisini ödemekle birlikte geçmiş yıllara matrah ve kdv arttırımı uygulamak olduğunu düşünüyorum.

-- Zaten bu yukarıdaki durumu konuşuyoruz sen %3 vergiyi ödeyip , geçmiş yıllara matrah ve kdv arttırımı yaparsan hiç bir sıkıntı olmaz

**Birincisi bu düşüncem sizce doğru mudur? Böyle durumlarda sadece %3 vergilendirmek geçmiş yıllarda ki sorunu ortadan kaldırır mı?

--Yukarıda yazdığın yıllar ile evet eğer 2011 ve 2012 yılını da bulup yaparsan hiç sıkıntın olmaz

**İkincisi sadece %3'ünü ödeyerek gerisini oluruna bıraksak yarın maliyenin geriye dönük adat isteme ihtimali %99 hatta %100 (bana göre)
Adat istese,orada karşımıza çıkacak ek vergi ve kdv külfeti (haliyle ilave vergi ziyaı) ile şuanda matrah ve kdv artırımında yükleneceğimiz vergi külfetini kıyaslarsak,sanırım matrah ve kdv arttırımında bulunmak çok daha akıllıca olacağını düşünmekteyim.

-- Dediğim gibi aftan faydalanırsan maliyenin geriye dönük adat ve ceza isteme ihtimali olamaz. Yukarıdaki yazdığın yıllarla alakalı ve 2011 ve 2012 bulup yaparsan sana ceza ve tarhiyat yapılması mümkün değil. O zaman Kanunun amacı olmaz.

**Sizlerin bu konudaki düşüncesi ne olabilir?
Bu durumla karşılaşan arkadaşlar sadece %3 ödeyip bırakıyorlar mı yoksa ilave matrah arttırımlarında da bulunuyorlar mı?

--Benim için kanun ne diyorsa o senin düşüncene katılıyorum % 3 vergi hesapla Kdv ve Kurum matrah arttırımında bulun

Başını yastığa rahat koy,

Neden Ortaklar affından sonra Kdv ve Kurum diyorum. Ortaklardan faydalandığın zaman bunun anlamı Kdv ve Kurum arttırımından faydalanmış olmuyorsun sadece % 3 vergiyi ödemekle oradaki olmayan fiktif rakamı eritiyorsun. Eğer sen bunun yanında Kdv arttırımından faydalanırsan sana ortaktaki paranın faturasının Kdv'sini , Kurum matrah arttırımından faydalanırsan Faizini soramazlar , ceza kesemezler, bununla ilgili tarhiyat yapamazlar

Yaparlarsa ben buradayım.

S.M.M.M DR. FERHAT SUCU

 
Bana kalırsa burada Kv ve Kdv matrah artırımlarına gerek kalmadan, kasa+cari ortak affına sokmak yeterli olması gerekir, bu kasa+cari ortak affına girdikten sonra devlet hala faiz+fatura vs. diyorsa devletin çıkardığı aflara güven zedelenir.
Ben öyle dememiştim, şöyle demiştim gibi olur.

O af yeterli değil, şuna da girmen lazım, buna da girmen lazım.

O zaman kimse dürüst çalışmasın, kaçırsın, ödemesin vs. sonra 5 yılda bu afları beklesin, götürdüğünün onda birini, yirmide birini ödesin, her şeyden kurtulsun. Olay buna döndü arkadaşlar... :alkış:
 
Arkadaşlar gerek kanun maddesi gerekse idarenin içinden bizzat aldığım bilgi çok net. Hangi vergi türünden faydalanırsan o vergi türüne inceleme ve tarhiyat yapmam deniyor. Fakat geçmiş dönemde yapılan incelemelerde örnek olarak ilgili döneme kdv düzeltmesi istendiğinde kurumlar vergisine herhangi bir tarhiyat yapılmıyor. Bu bizim için bir anahtar olabilir. Saygılar,
 
Sayın Ferhat Sucu,

Öncelikle konu ile yapmış olduğunuz açıklamaya teşekkür ederim.

Benin Takıldığım nokta şurası:
Örnek: 2015 yılı bilançosunda gözüken X hesabında 100.00,00 TL olsun ve 2015 yılında bu rakam için adat/faiz vb. hesaplanmamış faiz faturası düzenlenmemiş.
(2015 de Düzenlenmemiş ve kayıtlara alınmamış Örnek Fatura :10.500,00 Faiz + % 18 Kdv=1.890,00 Toplam =12.390,00 TL olsun)

31.10.2016 da da bu bakiyeyi yasadan Faydalanıp bilançodan çıkardığımızda tedbir olarak;
1- % 3 ödeyip hesabı temizledik bu tamam,
2- 2015 yılı ile ilgili olarak Kurumlar Vergisi ve Kdv yönünden matrah arttırımı yaptık bu da tamam.

2015 yılı bilançosunda görünen 100.000,00 TL nin tasfiyesi ile ilgili hiç bir sorun kalmamış gibi gözüküyor.

Benim merak ve tereddüt ettiğim nokta "http://www.gib.gov.tr/6736-sayili-yapilandirma-kanunu-bilgilendirme-toplantisi-soru-ve-cevaplari" sayfasındaki 16 (onaltı) nolu soru ve soruya verilen cevap.

Örneğimizdeki 100.000,00 TL nin kullandırılması ile ilgili "Transfer Fiyatlandırması" uygulamasıyla kar dağıtımı yönünden inceleyip % 15 kar dağıtım stopajı istemesine nasıl engel olacağız?

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,
 
Sayın Ferhat Sucu,

Öncelikle konu ile yapmış olduğunuz açıklamaya teşekkür ederim. Benim için de çok faydalı oldu.

Benin Takıldığım nokta şurası:
Örnek: 2015 yılı bilançosunda gözüken X hesabında 100.00,00 TL olsun ve 2015 yılında bu rakam için adat/faiz vb. hesaplanmamış faiz faturası düzenlenmemiş.
(2015 de Düzenlenmemiş ve kayıtlara alınmamış Örnek Fatura :10.500,00 Faiz + % 18 Kdv=1.890,00 Toplam =12.390,00 TL olsun)

31.10.2016 da da bu bakiyeyi yasadan Faydalanıp bilançodan çıkardığımızda.
Tedbir olarak;
1- % 3 ödeyip hesabı temizledik bu tamam,
2- 2015 yılı ile ilgili olarak Kurumlar Vergisi ve Kdv yönünden matrah arttırımı yaptık bu da tamam.

2015 yılı bilançosunda görünen 100.000,00 TL nin tasfiyesi ile ilgili hiç bir sorun kalmamış gibi gözüküyor.

Benim merak ve tereddüt ettiğim nokta "http://www.gib.gov.tr/6736-sayili-yapilandirma-kanunu-bilgilendirme-toplantisi-soru-ve-cevaplari" sayfasındaki 16 (onaltı) nolu soru ve soruya verilen cevap.

Örneğimizdeki 100.000,00 TL nin kullandırılması ile ilgili "Transfer Fiyatlandırması" uygulamasıyla kar dağıtımı yönünden inceleyip % 15 kar dağıtım stopajı istenmesine nasıl engel olacağız?

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,
 
Arkadaşlar bu konuya tekrar dönerek birkaç soru sormak istiyorum.

31.12.2015 bilançosunda 131-ortaklardan alacaklar hesap bakiyesi 105.000 TL olduğu (2013 ve 2014 yıllarında ise bu bakiye daha yüksekti) varsayıldığında
2013-2014 ve 2015 yıllarına ait matrah ve kdv arttırımında bulunulacaktır.Ayrıca 2015 bilançosunda görünen (ve 31.10.2016 tarihine kadar da aynı bakiye devam eden) bu 105.000 TL içinde Ortaklardan Alacaklara ilişkin 6/3 maddesine göre beyannamede verilecektir.
Ancak;

1- 6/2-a maddesine göre verilecek kdv beyannamesinde (bdp'de yer alan beyanname açıklamasında) ortaklardan alacaklar ibaresi de geçmekte olmasına rağmen kanunda yazan 6/2-a maddesinde ise sadece işletme kayıtlarında yer almayan emtea için açıklama yapılmıştır.Burada kafam karıştı.2016 için bu rakamın kdv'si de ayrıca beyan edilmeli midir?

2- Konuya ilişkin yapılan bir diğer açıklama da şöyledir.Bu bakiyelerin düzeltilmesi hususunda güncel bakiyelerinde dikkate alınabileceği yani bakiye artmışsa 31.12.2015 tarihindeki bakiyenin,azalmışsa,beyan edilen tarihteki bakiyenin dikkate alınması gerektiği belirtilmiştir.Örneğin 2015 bilançosunda rakam 105.000 iken şu anda 100.000 olmuşsa,beyana konu edilecek rakamın 100.000 olması gerektiği belirtilmiştir. Ancak kıst dönem faiz/adat olayına da dikkat çekilmiştir.Yine Örneğin 20.11.2016 tarihinde beyan konu edilen 105.000 liralık bakiyenin 31.12.2015 tarihli bakiye olduğu varsayılırsa 01.01.2016-20.11.2016 tarihleri arasında (beyana konu edilen tarihe kadar) kıst dönem için faiz ve kdv hesaplanması gerektiği de ayrıca belirtilmiştir.Bu madde biraz uzun oldu,biraz bilgilendirme de yapmak istedim,toparliyim.31.12.2015 bilançosunda olan 105.000 lira halen geçerlidir.Artmadı ve azalmadı.ve 20 Kasımda da beyanı verdim.Demek ki bu rakama 20 kasıma kadar faiz ve kdv hesaplayacağım.Rakam hiç değişmedi.Bu faizi nasıl hesaplayacağım?

3- 1.sorumdaki bahsettiğim kdv beyanı 2.soruda bahsettiğim kıst dönem faizi+kdv'si ile ilişkili olabilir mi?

4- 100 veya 131 hesabını bu şekilde düzenleyerek beyanname veren ve bahsettiğim kıst faiz hesaplamasını yapan/yapacak olan arkadaşımız var mı aramızda?

İnşallah karışık sormamışımdır.
Şimdiden teşekkür ederim
Saygılar
 
Arkadaşlar bu konuya tekrar dönerek birkaç soru sormak istiyorum.

31.12.2015 bilançosunda 131-ortaklardan alacaklar hesap bakiyesi 105.000 TL olduğu (2013 ve 2014 yıllarında ise bu bakiye daha yüksekti) varsayıldığında
2013-2014 ve 2015 yıllarına ait matrah ve kdv arttırımında bulunulacaktır.Ayrıca 2015 bilançosunda görünen (ve 31.10.2016 tarihine kadar da aynı bakiye devam eden) bu 105.000 TL içinde Ortaklardan Alacaklara ilişkin 6/3 maddesine göre beyannamede verilecektir.
Ancak;

1- 6/2-a maddesine göre verilecek kdv beyannamesinde (bdp'de yer alan beyanname açıklamasında) ortaklardan alacaklar ibaresi de geçmekte olmasına rağmen kanunda yazan 6/2-a maddesinde ise sadece işletme kayıtlarında yer almayan emtea için açıklama yapılmıştır.Burada kafam karıştı.2016 için bu rakamın kdv'si de ayrıca beyan edilmeli midir?

2- Konuya ilişkin yapılan bir diğer açıklama da şöyledir.Bu bakiyelerin düzeltilmesi hususunda güncel bakiyelerinde dikkate alınabileceği yani bakiye artmışsa 31.12.2015 tarihindeki bakiyenin,azalmışsa,beyan edilen tarihteki bakiyenin dikkate alınması gerektiği belirtilmiştir.Örneğin 2015 bilançosunda rakam 105.000 iken şu anda 100.000 olmuşsa,beyana konu edilecek rakamın 100.000 olması gerektiği belirtilmiştir. Ancak kıst dönem faiz/adat olayına da dikkat çekilmiştir.Yine Örneğin 20.11.2016 tarihinde beyan konu edilen 105.000 liralık bakiyenin 31.12.2015 tarihli bakiye olduğu varsayılırsa 01.01.2016-20.11.2016 tarihleri arasında (beyana konu edilen tarihe kadar) kıst dönem için faiz ve kdv hesaplanması gerektiği de ayrıca belirtilmiştir.Bu madde biraz uzun oldu,biraz bilgilendirme de yapmak istedim,toparliyim.31.12.2015 bilançosunda olan 105.000 lira halen geçerlidir.Artmadı ve azalmadı.ve 20 Kasımda da beyanı verdim.Demek ki bu rakama 20 kasıma kadar faiz ve kdv hesaplayacağım.Rakam hiç değişmedi.Bu faizi nasıl hesaplayacağım?

3- 1.sorumdaki bahsettiğim kdv beyanı 2.soruda bahsettiğim kıst dönem faizi+kdv'si ile ilişkili olabilir mi?

4- 100 veya 131 hesabını bu şekilde düzenleyerek beyanname veren ve bahsettiğim kıst faiz hesaplamasını yapan/yapacak olan arkadaşımız var mı aramızda?

İnşallah karışık sormamışımdır.
Şimdiden teşekkür ederim
Saygılar

Sayın Tahsin Kurt,

1- 131 hesapla ilgili sorunuz hakkında düşüncem şu şekildedir:
31.12.2015 bilançosundaki bakiye ve 20.11.2016 tarihli bakiyeniz de 105.000,- TL olduğuna göre;
a) % 3'nü ödeyerek 131 hesabı düzeltmiş/tasfiye etmiş olacaksınız.
b) 2015 yılı dahil geçmiş yıllarda 131 hesapla ilgili faiz+kdv faturasını kesip/düzenleyip (geçici vergi dönemleri de dahil olmak üzere) kayıtlarınıza aldıysanız sorun burada biter gibi gözüküyor. Yok eğer bahsi geçen faiz+kdv faturasını düzenlemediyseniz o zaman hesabın bakiye verdiği yıllar (örneğin:2015-2014-2013 vb) için kurumlar vergisi matrah arttırımı ve kdv arttırımı tavsiye ediliyor. Emtia konusu ise ayrı bir konu olup bu sorunla ilgisi yok gibi geliyor bana.

2- 105.000,- TL için 2016 yılı içinde adat, faiz vb. yapılması gerektiğini düşünüyorum. Şöyle ki kanunda ve tebliğde şöyle bir ifade var "Bu çerçevede, hesap dönemi olarak takvim yılını kullanan kurumlar vergisi mükelleflerinin anılan madde kapsamında yapacakları beyanları nedeniyle, ilgili dönem matrahlarında bir düzeltme ihtiyacı doğması hâlinde, beyan tarihi itibarıyla 2016 hesap döneminin sona ermiş bulunan geçici vergilendirme dönemlerine ait geçici vergi beyanlarını 30 Kasım 2016 tarihine (bu tarih dahil) kadar düzeltebilmeleri mümkün bulunmaktadır. Özel hesap dönemi kullanan mükelleflerin ise anılan madde kapsamında yapacakları beyanları nedeniyle düzeltme gerekmesi hâlinde, beyan tarihi itibarıyla cari hesap döneminin sona ermiş bulunan geçici vergi beyanlarını aynı tarihe kadar düzeltebilmeleri mümkündür.
Bu kapsama giren düzeltme işlemleri nedeniyle vergi dairelerince yapılacak ek tarhiyatlar için herhangi bir ceza veya faiz aranmayacaktır."
Bu ifadeden benim anladığım: Bu kapsamda % 3 ödeyerek tasfiye edeceğin hesaplara 2016 yılının I.ve II. geçici vergi dönemlerindeki Geçici vergi Beyannamelerine Gereken Faiz gelirlerini de ekle dediği şeklinde. Tabii ki bu benim yorumum.

2016 yılına ait faiz hesabının kabaca şu şekilde olacağını düşünüyorum. (faiz oranı ise eğer şirket banka kredisi vb kullanmıyor ise asgari olarak yıllık % 10,5 olmalı)
Geçici I. Dönem için: 105.000,00 x 0,105 /365 x 91 =2.748,70 Tl Faiz
Geçici II. Dönem için: 105.000,00 x 0,105 /365 x 91 =2.748,70 Tl Faiz
Geçici III. Dönem için: 105.000,00 x 0,105 /365 x 92 =2.778,91 Tl Faiz
20.Kasım.2016 için ise: 105.000,00 x 0,105 /365 x 51 =1.540,71 Tl Faiz Faturası ve + KDV tabii ki.

Son olarak sizin sorunuza ve benim acizane yorumuma Sayın Dr. Ferhat Sucu beyin yapacağı yorum benim için önemli olacaktır.
(Umarım bu yazıyı en kısa zamanda yorumlar. Ben de kararsızlıklar yaşıyorum)

Size ve forumda ki herkese saygılarımla,
 
Üst