Ynt: Ortaklık karının kendi faaliyet zararından düşülmeyeceği.
saygıdeğer fatih bey bende zaten bende ilk yazımda hem adi şirket iştirakını hemde iş ortaklığı iştirakını anlattım vede ikisinin ayrıldığı noktaları anlattım,şimdi bu iş ortaklığından gelen K/Z tam mükellef kurum kapsamındadır ve noktada sizin sorunuzda iş ortaklığı olsa idi evet kanunende buna izin yoktur derdim KVK.5.ve 9.maddeleri kapsamında ama iştirakten gelen K/Z adi şirket iştirakından yani ortak girişiminden geliyor ve bu adi şirket tam mükellef kurum kapsamında değildir,K/Z kısmını ortaklar kendi faaliyetlerine dahil ederler ve öyle beyan ederler ve en önemli noktasıda bu adi şirketten gelen K/Z ne ise 242,642 ve 659 hesaplar vasıtası ilede iştirak eden kurumun hesaplarına kar veya zarar olarak intikal eder ve öyle beyan edilir ve istisna kapsmınada girmez yani 5.madde kapsamına ve bu hesaplar vasıtası ile sonuç hesaplarına intikal eder yani 690 hesaba ve burdanda K/Z hesabına ve 9.maddede bu kapsamda zarar mahsubu ile ilgili bir engellemede yok tam mükellef kurum kar istisnalarındaki gibi,yani kanunen gönül rahatlığı ile dediğiniz işlemi yapabilirsiniz,kolay gelsin.