ortaktan ortağa imza vekaletnamesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan umut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

umut

Katkı Sunan Üye
merhaba arkadaşlar,

şirketimize yaklaşık 2 ay önce ortak alındı. ticaret sicilde tescil yapıldı yanlız imza yetkisi unutuldu. Diğer bir ortak yeni ortağa noterden imza için vekaletname çıkardı. Şimdi bu işlem için karar alınması gerekli midir? Ticaret sicilde tescil yapılmaması bir sorun yaratır mı?

Teşekkürler

Sayın Umut

İmza yetkisini verilmesi unutulmuş olarak anladım.İmza yetkisi olan şirket ortağı imza yetkisini vekaletname ile verebilir.
Şirket ortağı kendine verilmiş yetkiyi vekalet olarak verdiği için karar almanıza gerek yoktur.

umut' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,

şirketimize yaklaşık 2 ay önce ortak alındı. ticaret sicilde tescil yapıldı yanlız imza yetkisi unutuldu. Diğer bir ortak yeni ortağa noterden imza için vekaletname çıkardı. Şimdi bu işlem için karar alınması gerekli midir? Ticaret sicilde tescil yapılmaması bir sorun yaratır mı?

Teşekkürler

Merhaba,
Şirketin türünü belirtmemişsin ama, Limited Şirket olduğunu varsayıyorum.

Şirkette işlemlerin yürütülmesi açısından imza yetkisinin ana sözleşme veya vekaletname ile verilmiş olmasının bir farkı olmayacaktır. Yalnız bir amme alacağının doğması ve şirket tarafından ödenmemesi (veya ödenememesi) halinde borcun 6183 sayılı kanuna göre borcun takibinde ve ödenmesinde ortakların sorumlulukları açısından bir farklılık olacaktır. Vekaletname ile şirketi temsil eden ortak sadece koyduğu sermaye payı kadar sorumlu olurken, Ana sözleşme ile şirketi temsil eden ortak tüm borçtan sorumlu olacaktır.

Bu konuyu ortaklara bildirmenizi ve gerekirse ana sözleşme değişikliği yapmalarını sağlamak gerekir diye düşünüyorum.

Konuyla ilgili olarak 387 ve 405 no'lu Tahsilat Genel Tebliğlerini okumanızı öneririm.