Ortalama Vade Hesaplama Şekli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan royem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,
Ben ortalama vade konusunda takıldığım bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var.Ortalama vade hesaplanırken,tarih dışında tutarlarda baz alınıyormu?Ben hesaplarken sadece tarihleri baz alıp ortalama vadeyi buluyorum.Fakat bir arkadaşım hem tarih hemde tutar baz alınacak diyor.

Örnek 1
Günün tarihi:09.11.2010
vade tutar
05.12.2010 5.000
05.01.2011 5.000

Örnek 2
Günün tarihi:09.11.2010
vade tutar
05.12.2010 2.500
05.01.2011 5.000

Ynt: Ortalama vade hesaplama şekli

Arkadaşınız doğru söylüyor. burada asıl belirleyici fonksiyon tutarın büyüklüğü ve küçüklüğü birinci örneğinizde tutar aynı olduğu için kalan vadeleri toplayıp ikiye böldüğünüzde ortalama vadeyi bulursunuz. ikinci örneğinizde de kalan vadeler ile tutarları çarpın, iki tutarı toplayın, 7.500 tl ye bölün farkı göreceksiniz.

Ynt: Ortalama vade hesaplama şekli

Ortalama vade hesaplamasında vadenin yanında tutarında çok büyük önemi var. Yukarıda verdiğiniz örnekte 1.ortalama vade 21.12.2010 ve 2 nci ortalama vade 26.12.2010 dur. Vadeler aynı olmasına rağmen ikinci örnekteki ileri vadeli rakamın büyük olması ortalama vadeyi ileri götürmüştür. Ayrıca ortalama vade ile ilgili hesaplama yapabileceğiniz bir kısım mutlaka çalıştığınız muhasebe programında bulunması gerekiyor, program satıcınızla bir görüşün isterseniz. İyi çalışmalar...

Arkadaşlar Ben bi firmada Satış temsilciliği yapmaktayım farklı tarihlere ait faturalarda ortalama vade nasıl hesaplanır...açacak olursam sistemi açtığımda 5 farklı tarih görüyorum bunlarla ilgili çek alınacağında 30 yada 45 gün ortalama yapmam gerekiyor o an hızlı bir şekilde cevaplandırıp sonuçlandırmam gerekiyo bununla ilgili yardımlarınızı bekliyorum..Şimdiden teşekkürler