Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhabalar
ben otel muhasebesinde hesapların doğru yere gitmesi için otel tek düzen hesap planını istiyorum
bilen ya da kullanan varsa lütfen yardım etsin
merhabalar
ben otel muhasebesinde hesapların doğru yere gitmesi için otel tek düzen hesap planını istiyorum
bilen ya da kullanan varsa lütfen yardım etsin
oda satışları, yiyecek ve içki satışları, diğer satışlar(çamaşırhane,telefon,otopark,yüzme havuzu vs.) için müşteriden tahsil edilen tutar; 600.Yurt İçi Satışları hesabı altında Oda Gelirleri Hs., Yiyecek Gelirleri Hs., İçki Gelirleri Hs. Telefon Gelirleri Hs.,Çamaşırhane Gelirleri Hs. olarak kaydedebilirsiniz.
Müşteriden tahsil edilen satış tutarı üzerinden hesaplanan % servis ücreti ve ayrıca KDV tutarları yapılan ödemenin şekline göre Kasa Hs., Müşteri Hs., Kredi Kartı Hs.'dan birisini kullanabilirsiniz.
%'lik olarak hesaplanan servis ücreti hesabının alacak tarafında toplanan miktar ay sonunda yüzdeli ücret ödemesine tabi personele dağıtılır.