Oto Alım Stım İşi & Oto komisyoncusu 'nun KDV'si

bayramalikubilay

Katkı Sunan Üye
Sayın Üstadatlarım.. Oto Galericisi & Oto Komisyoncusu ikinci sınıf mükellefim şahıstan noret satış senediyle ford connect (Araç tescil belgesinde Kamyonet gözüküyor) almaktadır.(Galeride satmak amacıyla) Noter satışıyla (14.000.00 TL'ye ) aldığı için KDV indirimi yapamıyor. Mükellefim aracı aynı ay veya aynı yıl içinde 15.000.00 TL'ye satıyor. benim sormak istediğim konu .. Biz satış ve alış arasındaki tutar kadar mı fatura keseceğiz (15.000.TL-14.000.TL) 1.000.TL,yoksa satış tutarımız olan 15.000.TL kadar mı.. KDV'yi hangi tutardan ve %1 mi %18'mi hesaplyacağız. Bu konuda bilgiye ihtiyacım var.Saygılarımla...

Ynt: Oto Alım Stım İşi & Oto komisyoncusu 'nun KDV'si

1-Şahıs(vergi mükellefi olmayan) tarafından işletmeye araç teslimi kdv nin konusuna girmediğinden kdv hesaplanması ve tarafınızca kdv indirimi söz konusu olamaz.
2-Araç alışı sırasında alış bedeli(14.000-TL) üzerinden gider pusulası tanzim etmeniz gerekmektedir.(işletme açısından gider/maliyet belgesidir.)
3-Satış bedeli(15.000-TL) olarak fatura düzenlemeniz ve ayrıca %1 oranında kdv hesaplamanız gerekmektedir.