personel maaş programı

Oyun Parası Ticareti.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hburak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar, Ufak tefek gelir olsun diye yaptığım iş büyüyüp ciddi gelirler elde ettirmeye başladı. Ve bunu resmiyete dökmeye karar verdim ama durum biraz karışık. Bu yüzden bilgisi olan siz büyüklerimden öneri ve fikir, bilgi istiyorum.

2 farklı senaryoda para kazanıyorum şuan da.

1.Senaryo - Oyunda kendi üretimim var. Bu da bana günlük belli bir coin(oyun içi para) getiriyor. %100 Kar.
2.Senaryo - Grup toplulukları mevcut. Buradan aracı olan bir kişi sayesinde toplulukta ki kişilerden 5.5 TL'ye Oyun içi eşya alıyorum. Sattığım pazar yerinde 6.5 TL'ye satıyorum.

Şimdi asıl sorunumuz burada başlıyor.
1.Sorun - (2. Senaryo'da) Aldığım kişiden fatura, gider pusulası vs alamıyorum.
2.Sorun - (2. Senaryo'da) Oyun içi eşya al-sat yaptığımızda genelde attığım para aracı olan kişinin hesabına gidiyor.
3.Sorun - Oyun içi eşya ve Coin'leri. Yurt dışı merkezli olan oyun içi eşya satımı için oluşturulmuş bir pazaryerinde satıyorum. Kazanılan para belli bir komisyonla Payooner(Yurt dışı banka kuruluşu) hesabıma aktarılıyor ve oradan da belirli ufak bir komisyonla TL'ye çevrilip. Türkiye de aracı olan firma Sender Odeme Hizmetleri A.Ş. ile Türkiye de ki banka hesabıma yatıyor.

Bu gelirin vergilendirmesi nasıl olur. Ne yapmam gerekiyor. Vakit ayırıp okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden Teşekkür ederim.