Özel Bir Şirkette Muhasebe Yöneticisi Olarak Geçen Süre Hk.

Slm arkadaşlar.
Stajerlik için Haziranda kısmetse sınava giricem.2006 yılında özel bir şirkette muhasebe yöneticisi olarak yaklaşık 6 ay çalıştım ve sonra askere gittim.Haziranda gireceğim staja başlama sınavını kazandığımı düşünürsek benim bu özel şirkette geçen 6 aylık süremi 2 yıllık staj süresinden düşürebilirmiyim.
Şimdiden teşekkür

Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz. Forum Kurallarına göre konu başlığını ve mesaj içeriğini büyük harfle yazmamanız gerekiyor.

Ynt: Özel Bir Şirkette Muhasebe Yöneticisi Olarak Geçen Süre Hk.

3568 s.k.'nun Staj Yönetmeliği'nin 9/b maddesinin 3. paragrafında açıklanan belgelerinin TAMAMIYLE 6 ay boyunca muhasebenin fiilen sevk ve idaresinden 1. derece yetkili olduğunuzu ispat ederseniz, evet sayılmalıdır görüşündeyim.

staja başladıktan sonrası için olsa idi sayılırdı.

b) Kamu kuruluşlarının veya bilanço esasında defter tutan kuruluşların muhasebe birimlerinde birinci derece imza yetkisini haiz, muhasebenin fiilen sevk ve idare edilmesinden veya mali denetiminden sorumlu bulunanların bu hizmetlerinde geçen süreleri staj süresinden sayılır.

Kamu kuruluşlarının muhasebe birimlerinde birinci derece imza yetkisini haiz, muhasebenin sevk ve idare edilmesinden veya mali denetiminden sorumlu bulunanlar bu hizmet sürelerini kurumlarından alacakları hizmet cetveli, imza sirküleri ve yazı ile belgelendirirler.

Bilanço esasında defter tutan özel kuruluşların muhasebe birimlerinde birinci derece imza yetkisini haiz, muhasebenin fiilen sevk ve idare edilmesinden veya mali denetiminden sorumlu bulunanlar ise çalıştıkları müessesede bu şartlarla sorumlu olarak yeterli süreyi kapsayacak şekilde çalıştıklarını, Ticaret Sicili Gazetesi, imza sirküleri, SSK, işe giriş bildirgesi ve 4 aylık dönem bordrosu ile mali denetimden sorumlu olunduğuna ilişkin belge ile belgelendirirler. Birlik'çe gerekli görülen hallerde başkaca belgelerde istenebilir. _________________________________________________
Bu şartları taşıyormusunuz?

nasıl yani sınavı kazanmadan önceki çalıştığın yeri belgelersen staj süresinden mi sayılıyor yoksa benmi anlamak istediğim gibi mi anladım:)

Belirli şartlar halinde staja başlama sınavı öncesi çalışmanızı stajdan saydırabilirsiniz.