Özel İnşaat

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan N Bayo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Özel inşaat işlerinde SGK için izlenmesi gereken prosedürler nelerdir.Nasıl bir yol izlenmesi gerekir.Konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Ynt: Özel İnşaat

bu konuda ben de yardım bekliyorum arkadaşlar.

bir inşaatın zemin döşeme işini aldık 3 ay boyunca 10 kişilik ekiple bu işi yapacağız. ssk dosyamız var(farklı bir ilde) ancak bu iş Ankara'da o yüzden yeni bir dosya mı açtıracağız yoksa tek bir dosya yeterli olur mu? ayrıca teşvikten yararlanıyorduk bu Ankara'daki dosyamız için de geçerli olur mu? (10 işçi üzeri ssk işveren) 1 işçinin ssk maliyeti ne olur? Ayrıca alt işveren konumunda mı dosya açtıracağız? ilk defa böyle bir iş alıyoruz bilgisi olan yardımcı olursa seviniriz.

Sn.N bayo
özel inşaat işlerinde,
sgk yönünden, inşaatınızın yapıldığı yere bağlı sigorta müdürlüğüne dosya açtırıp, çalıştırdığınız kişileri sigortalı göstererek asgari işçilik hesabı dolana kadar (dolmaz ise ve inşaatta bitmişse farkı kadar toplu olarak ödenir) pirimlerinizi ödeyip, ssk müdürlüğünden belediyeye verilmek üzere (iskan için) ilişiksiz yazısı alınacak ve dosya kapanacaktır.
maliye yönünden, özel inşaat olduğu için ticari kazanç sözkonusu olmadığı için maliyeye kayıt yaptırılmayacaktır.

Sn.umt35
yeni aldığınız iş için, işin yapıldığı adresin bağlı olduğu ssk müdürlüğüne yeni dosya açtıracaksınız. başka bir yerde dosyanızın olması farketmiyor
ankaradaki dosyadan teşvikten yararlanamazsınız
1 işçinin ssk maliyeti asgari ücretten hesaplanırsa :
ssk primi : 223,11 (primlerinizi düzenli öderseniz %5 indirim dikkate alınmıştır.)
stopaj+d.vergisi : 38,97 (asgari geçim indirimi çalışan bekar olarak dikkate alınmıştır.)
toplam : 262,08 tl. işveren ödeyeceği ssk maliyetidir.
evet dosyanızı alt işveren konumunda dosya açtıracaksınız.

eklemek istediğim bir husus var oda özel inşaatlarda inşaat ruhsatında temel üstü vizesi yapılmadan önce sigortalı girişinin yapılması buna dikkat edin temel üstü vize yapıldıktan sonra ssk açılışını yaparsanız cezayla karşılaşabilirsiniz.

arkadaşlar bende bir soru soracağım
özel inşaatta İNŞAAT SAHİBİNİ SİGORTALI GÖSTEREBİLİRMİYİZ.
BU KİŞİ kendi inşaatında çalışıyor.