Özel Sağlık Hizmetleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serden

Katkı Sunan Üye
Merhaba, ben özel sağlık hizmetleri işi yapan bir şirketin aldığı medikal malzemeler, mesela tahlil yapması için gereken bazı medikal malzemeler
ve dışarıda labaratuvarlara yaptırdığı tetkikler hangi hesapta izlenmesi uygun olur?Ayrıca kendi yaptığı muayene,röntgen,enjeksiyon vs. olarak kestiği fiş-fatura hangi hesapta izlenmelidir? Bunlar hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

merhabalar, özel sağlık şirketleri hizmet üretim işletmesi niteliğindedirler. bunların hizmet üretmek için aldıkları malzemelerin giriş çıkış kaydı 153 Ticari mallar hs. da kaydedilmesi uygundur. dışarıdan aldığınız hizmetler içinde 793 dışardan sağlanan fayda ve hiz.hs. uygundur. muayene,röntgen vs. gelirlerde 600 yurt içi satışlar hs. ugundur. sonuç hesaplarına aktarılırken 622 satılan hizmet hs.görülecektir.

selam ve saygılarımla,

!!!

Sağlı Şirketlerinin Hizmet işletmesi olması nedeni ile bu tür Tıbbi sarf malzemeleri 7/A seçeneğine göre 740 Nolu Hizmet üretim maliyeti hesabında takip edilmesi uygun olur.

7/A seceneği kullanırsanız dolayısıyla 793 nolu hs.kullanamazsınız.Bu hesap 7/B seceneği hesabıdır..

turk-beyin belirtiği gibi her iki giderleride

740. Hizmet Üretim Maliyeti hesabında takip ediniz..

Hizmet işletmelerinde üretilen hizmetler için yapılan giderlerin fiili tutarları bu hesabın horcuna kaydedilir. Dönem sonlarında bu hesap "741- Hizmet Üretim Maliyeti Yansıtma" hesabı ile karşılaştırılarak kapatılır.

Kolay gele...