personel maaş programı

Özürlü Çocuğa Vergi İndirimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceres

Tanınmış Üye
Merhaba Değerli Forum Üyeleri,
SSK lı çalışanın özürlü eş ve çocuğu olduğunda vergi indiriminden yararlanabiliyormuş.Şimdi benim yapmam gereken sigortalıyı bir deilekçe ile vergi dairesine yönlendirerek başvurmasını sağlamak.indirim oranını vergi dairesi belirliyor değil mi?başka yapmam gereken birşey var mı?

Ynt: Özürlü Çocuğa Vergi İndirimi

yapmanız gereken herhangi birşey yok sakatlık oranıyla ilgili size defterdarlık tarafından yazı gelecektir ona göre işlem yapacaksınız
yalnız çalışanınıza defterdarlığa verilmek üzere şirketinizde çalıştığını belirten bir yazı verebilirsiniz

Sn.Raca,
pardon yanlış ifade ettim galiba.Çalışanın herhangi bir özürü yok.Küçük Çocuğu özürlü ondan dolayı çalışan indirimden yararlanabiliyormuş.Bende yeni öğrendim.Bu konu hakkında bilgi rica edecektim.

Gelir Vergisi Kanunu?nun 31. maddesi hükmüne göre çalışma gücünü kaybetmiş bulunan hizmet erbabının bu indirimden yararlandırılması gerekmektedir.

Bilindiği üzere sakatlık indirimi uygulaması ile ilgili olarak yürürlükte bulunan ?Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tespit Şekli ile Uygulaması Hakkında Yönetmelik? hükümleri de bu yöndedir.

YANIT: Sakatlık İndirimi Gelir Vergisi Yasası?nın 31 ve 89. maddeleri uyarınca uygulanmaktadır. Buna göre sakatlık indiriminden;

* Özürlü hizmet erbabı

* Bakmaya yükümlü olduğu özürlü kişi bulunan hizmet erbabı,

* Özürlü serbest meslek erbabı,

* Bakmakla yükümlü olduğu özürlü kişi bulunan serbest meslek erbabı,

* Basit usulde vergilendirilen özürlüler,

yararlanabilmektedir.

Sakatlık indirimi ile ilgili olarak Gelir Vergisi Yasası?nın 89/3. maddesinde yer alan düzenleme uyarınca ?Bu indirimden bakmakla yükümlü olduğu özürlü kişi bulunan serbest meslek erbabı ile hizmet erbabı da? yararlanabilmektedir.