Özürlü Çocuk Parası

FNDŞAHİN

Katkı Sunan Üye
Merhaba Arkadaşlar,
Özürlü evladı olan çalışanıma vergi dairesi bunun için evrakını iş yerine verirsen bilmem bişeyler parası alırsın demiş. Acaba bilmediğim bşymi var. Varsa bende öğrenip ödeyeyim. Teşekkürler.

Ynt: Özürlü Çocuk Parası

Özürlü personel nasıl faydalanabiliyorsa bu indirimden.. çalışan da.. eğer özürlü çocuğu varsa.. herhangi bir yaş sınırı olmaksızın.. bu indirimden faydalanabilir..

ailesinde bakmakla yükümlü olduğu özürlü varsa çalışanınız sakatlık indiriminden faydalanabilir.
2011 Sakatlık İndirimi
1.Derece 700
2.Derece 350
3.Derece 170

tutarları gelir vergisi matrahından düşülmek suretiyle indirimden yararlanmış olur...

Brüt 796,50
SSK Primi 111,51
işsizlik 7,97
Sakatlık İndirimi (3.derece varsayımı ile)170
G.V.Matrahı 507,02
G.V.76,05
AGİ 59,74
Kalan G.V 16,31
D.V. 5,26
Net Ücret 655,45

forwhom ' Alıntı:
Özürlü personel nasıl faydalanabiliyorsa bu indirimden.. çalışan da.. eğer özürlü çocuğu varsa.. herhangi bir yaş sınırı olmaksızın.. bu indirimden faydalanabilir..

Sayın forwhom,
Çok teşekkür ederim.

emansur ' Alıntı:
ailesinde bakmakla yükümlü olduğu özürlü varsa çalışanınız sakatlık indiriminden faydalanabilir.
2011 Sakatlık İndirimi
1.Derece 700
2.Derece 350
3.Derece 170

tutarları gelir vergisi matrahından düşülmek suretiyle indirimden yararlanmış olur...

Brüt 796,50
SSK Primi 111,51
işsizlik 7,97
Sakatlık İndirimi (3.derece varsayımı ile)170
G.V.Matrahı 507,02
G.V.76,05
AGİ 59,74
Kalan G.V 16,31
D.V. 5,26
Net Ücret 655,45

Sayın Emansur,
Verdiğiniz detaylı bilgi için çok minnettarım. Merak ettiğim bir durum daha var;
Bordro üzerinde bu sakatlık kesintisini nsaıl, yani hangi ad altında göstereceğiz. Gerçekten ilk defa karşılaştım ve nerden nasıl kesilecek yada eklenecek bilemiyorum. Özel emeklilik ve hayat sigortası pirimlerimz vardı girdiğim, acaba onlar gibi bir bölümümü var. Kullandığım proğramda böyle bir alan yok, yoksa yenidenmi açmalıyım.

benim kullandığım programda kanun numarası ve sakatlık derecesini girince otomatik hesaplanıyor kullandığınız programın personel kartında bu konu ilgili bir bölüm olması gerekir.şayet kullandığınız programı belirtirseniz aynı programı kullanan forum üyeleri yardımcı olacaklardır.

Sayın Emansur,
Şimdi programımdaki araşı bitirdim. Yeniden gerekli oranları girdim sorun aşıldı. Tek sorun, gerçekten personelin eş yada çocuklarının bu durumdan yararlanıp yararlanamayacağı. Birde bu işin kanunu ve yaptırmı varmıdır?
Saygılarımla.

özürlülük oranına göre araç alımında ötv indirimi de söz konusu

bilginiz olsun