Özürlü İşçi Çalıştırma Zorunluluğu Hk.

beyhanserin

Katkı Sunan Üye
BİZİM TEK BİR FİRMA ALTINDA VE DEĞİŞİK YERLERDE ÇALIŞTIRDIĞIMIZ İŞÇİLERİMİZ VAR. 50 İŞÇİYİ GEÇEN YERLER DERKEN AYRI AYRI SSK MÜDÜRLÜKLERİNE BAĞLIYIZ.BUNLARI AYRI AYRI MI DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKİYOR?
BEN BUNLARI TEK FİRMA ALTINDA ÇALIŞAN TOPLAM İŞÇİ SAYISI ÜZERİNDEN HESABEDİYORDUM BİR AN TEREDDÜTE DÜŞTÜM.
ÇÜNKÜ İZMİTTE BİLE İŞÇİ ÇALIŞTIRIYORUZ.
İSTANBULDA ÇALIŞAN TÜM İŞÇİLERİMİZİ KADIKÖY İŞKURA BİLDİRİYORUZ.
İŞKUR BİZE ŞU KADAR İŞÇİ AÇIĞINIZ VAR DİYO AMA İZMİTİNKİNİ AYRI İŞKURA VERİYORUZ
KADIKÖY İŞKUR ÖZÜRLÜ AÇIĞINI TESPİT EDERKEN İZMİTTEKİNİ BİLMİYO TABİKİ
BU DURUMDA BEN NE YAPMALIYIM?
TEŞEKKÜRLER

Sayın beyhan Serin

Zorunlu işçi çalıştırma mükellefiyeti kapsamına girmek için çalıştırılan toplam işçi sayısı hesaplanırken bir işverene ait aynı il sınırları içindeki işletmelerin çalıştırdıkları işçilerin toplam sayısı esas alınır.
Konu 4857 sayılı İş kanununun 30. maddesi ile düzenlenmiştir.

MERHABALAR

FARKLI SSK MÜDÜRLÜKLERİNE BAĞLI İSENİZ YANİ AYRI AYRI SSK İŞYERİ NUMARALARINIZ VAR İSE HER İŞYERİ İÇİN 50 KİŞİYİ TAKİP EDECEKSİNİZ.

İYİ ÇALIŞMALAR...

sayın MEG,

bizim aynı il sınırı içinde 4 ssk numaramız var, fakat kanun ssk işyeri numarasına göre değil aynı il sınırları içinde 50 kişi diyor. lütfen kanunu tekrar inceledikten sonra cevap verirseniz sevinirim.

MEG' Alıntı:
MERHABALAR

FARKLI SSK MÜDÜRLÜKLERİNE BAĞLI İSENİZ YANİ AYRI AYRI SSK İŞYERİ NUMARALARINIZ VAR İSE HER İŞYERİ İÇİN 50 KİŞİYİ TAKİP EDECEKSİNİZ.

İYİ ÇALIŞMALAR...

Merhaba,
Bağlı olunan SSK Müdürlüğü değil, il sınırı dikkate alınmalıdır. Örnek olarak Pendik Sigorta Müdürlüğüne bağlı işyerinizde 20, Bakırköy SSK Müdürlüğüne bağlı işyerinizde 30 işçiniz varsa;
Her iki işyeride İstanbul il sınırları içinde olduğundan taplamda 50 personel istihdam ettiğiniz için İş Kanununun 30. maddesi kapsamında özürlü, eski hükümlü, terör mağduru çalıştırma yükümlülüğünüz bulunacaktır.

DOĞRU CEVAP lar verelim

Arkadaşlar lütfen doğru bilenlenler cevap versin. Yani cevap vermek zorunda hissedenler var kendilerini iyi biliyorlar. Başkalarını yanlış bilgilendirmek yerine doğru cevaplar verirsek doğru bilgilenirler. Ki zaten doğru bilenler emimim vardır. Bu konular gerçekten ezber istemeyen konular. ve Kanunla açıklığa kavuşturulmuştur. O yüzden kanunları okuyarak cevaplayalım.

Cevap isteyen arkadaşlır 4857 sayılı işkanunun 30 uncu maddesini okuyabilirler. Birde %3 lük çalıştırılacak oranlar dan %1 . özürlü %1 ide hükümlü ve geriye kalan % 1 lik kısım ise işverenin isteğine bırakılmıştır. Ve bunu işveren 1 ay içerisinde Türkiye İş kurumuna yazılı müracaatla bildirmek zorundadır.

arkadaşlar afedersiniz!!!

bizim 5 ayrı şirket var ben ssk işyeri no su deyince bir anda öyle algıladım kusura bakmayın yani aynı şirkete bağlı farklı ssk numarası varsa sizin dediğiniz doğru....

iyi çaılşmalar...

Ay içi 50 işçi sayımız var. Fakat ay içinde 2 işçide çıktı. Yani sonraki aya 48 işçi devrediyor. Bu durumda özrülü,hükümlü ve teror mağduru çalıştırmak gerekir mi ilk ay

stajer311' Alıntı:
Ay içi 50 işçi sayımız var. Fakat ay içinde 2 işçide çıktı. Yani sonraki aya 48 işçi devrediyor. Bu durumda özrülü,hükümlü ve teror mağduru çalıştırmak gerekir mi ilk ay

Ay sonundaki kalan işçi sayılarını dikkate alınız

Ynt: Özürlü İşçi Çalıştırma Zorunluluğu Hk.

işkurumuna bildirdiğiniz aylik işgücü çizelgesinden o ayda toplam kaç işçi çalıştığınızı görürsünüz. ve işkurumuda o bildirdiğiniz işçi sayısını dikkate alır. bunun üzerinden değerlendirme yapar. zaten işkurumunun web sitesinden şifrenizle girdiğinzde onlıne işlemlerden >işgücü piyasası> kontenjan durumu na tıklarsanız durumunuzu görürsünüz.

Kardeş çık istersen ALACAKARANLIK'tan güncel konulara bekleriz... :D

Mesela Eylül ayı başında 49 personelimiz var ayın ilk haftası 3 giriş, ayın son haftası da 4 çıkış yaptık. Bu durumda ne olacak? İstemde bulunmamız gerekir mi?

Sonuç olarak ayın bir kısmında 52 kişi olarak çalıştık.