Özürlü Kadrosunda Çalışan

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eyinal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba değerli forum üyeleri,
firmamızda özürlü kadrosunda kadrosunda 8 senedir çalışan personelimiz var.davranışları bakımından bugüne kadar sözlü olarak çok fazla uyarıda bulunduk.yalnız en son müdürüyle hiçte hoş olmayan bir tartışma yaşamış.(küfürlü ve pek hoş olmayan sözler sarfetmiş müdürüne)ve artık o kişiyle çalışmak istemedikleri konusunda ısrarlılar.ertesi gün işe gelmedi.tüm haklarınıda vermek istiyoruz.sizce bu zor durumda ne yapılmalı?yöneticisini ikna etmeye çalıştım fakat başarılı olamadım.nasıl bir yol izlemeliyim?
saygılarımla,

Ynt: özürlü kadrosunda çalışan

tüm haklarını vererek çıkarmak isterseniz madde 17 göre işten çıkarabilirsiniz. ama son yaşanan olaylarla ilgili savunmasının alınması ve bu nedenle de işten çıkışı yapılması daha uygun olacaktır.

Ynt: özürlü kadrosunda çalışan

Sn. Muro yanlışsam düzeltın lütfen;

ya madde 17 ye göre işlem yapacağım (işveren tarafından fesih)tazminat ve ihbarını ödeyeceğim,işsizlik parasıda alacak

ya da 25/ıı b ye göre 2 şahit huzurunda tutanak tutturup işlem yapacağım tazminat ve ihbar alamayacak.

doğru mudur?

17. maddeye göre işlem yapsam...işçiyide yinede zor durumda bırakmak istemem.

Ynt: Özürlü Kadrosunda Çalışan

dediğiniz doğru. siz kişinin dosyasına son yapılan olayla ilgili savunmasını da alın ve tazminatlarını ödeyerek çıkarmak isterseniz madde 17.den işten çıkarın.

paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
saygılar...
:)

bu arada özürlü/eski hükümülü/terör mağduru kadrosundan çıkış yaptığınızda İAB'nin verilme süresi 15 değil de 7 gün ...

geçmeyelim ..

Merhabalar. Ben İstanbul Anadolu Yakasında Türk Telekom Müdürlüğünde %40 epilepsi rahatsızlığıyla engelli kadrosunda çalışmaktayım. Dün itibariyle doktor bana Pazartesi gününe kadar rapor verdi ve kuruma bu raporu sıcağı sıcağına da ilettim. Müdür yapılacak işlerin olduğunu ve neden rapor aldığımı sordu bende sağlık problemimi anlattım doktor böyle uygun gördü dedim aynı rahatsızlıktan bende de var ama bana rapor vermiyorlar dedi ve benim müdürlükte kimseyle geçinemediğimi işimi düzgün yapmadığımı söylemektedir. Oysaki verilen işle ilgili sayılardaki hedefimi tutturmaktayım vs. kısacası çalışmaktayım fakat böyle bir itaamda bulunmaktayım iki tane arkadaşta kendileriyle anlaşamadığımı verilen işleri yerine getiremediğimi söylemekteler. ve bir uzman var kalkıp bana burada bizim borumuz geçer sözüyle hitap etmiş bulunmaktadır ve beni sahada çalıştıracaklar masa başından alıp yer altı veya sokakta arıza işlerine raporumda ağır ve yorucu işlerde çalıştırılamaz açıklaması var. İşin gidişhatı bu yönde. Ben engelli kadrosunda olduğum halde beni işten çıkartabilirler mi?

Sorduğum soruyla ilgili araştırdığımda ; Sizi engelli oluşunuzdan dolayı keyfi bir uygulama ile işten çıkartamazlar, işten çıkartılmanız için yüz kızartıcı bir suç işlemiş olmanız gerekir, yada işyerinin kapanması durumunda tazminatınızı vererek çıkartabilir. diye bilgi görmekteyim bunun doğruluk payı nedir.

Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınızdan ötürü.
İyi günler.

İşin gidişhatı bu yönde. Ben engelli kadrosunda olduğum halde beni işten çıkartabilirler mi?

Sorduğum soruyla ilgili araştırdığımda ; Sizi engelli oluşunuzdan dolayı keyfi bir uygulama ile işten çıkartamazlar, işten çıkartılmanız için yüz kızartıcı bir suç işlemiş olmanız gerekir, yada işyerinin kapanması durumunda tazminatınızı vererek çıkartabilir. diye bilgi görmekteyim bunun doğruluk payı nedir.

QUOTE]
Baştan söyleyelim ki engelli kardeşlerimize yeterli ölçüde kolaylık sağlanmalı ve engel durumlarına bağlı olarak uygun işler verilmelidir.
-Sonuçlarına işverenin katlanması kaydıyle (diğer işcilerde olduğu gibi)sözleşmeniz feshedilebilir-sizi de çıkartabilirler,yerinize bir başkasını istihdam edebilirler.
-Yüz kızartıcı suç hırsızlık,devamsızlık,taciz, vs.gibi(İş Kanunu M.25/II de belirtilen) hallerde ise tazminatsız çıkış-fesih yapılır(burası ayrı konu)

yani engellilerin dokunulmazlık gibi bir durumu yok görünüyor engelli kadrosunda olunsa bile.

Teşekkür ederim ilginiz için.

Son düzenleme: