Part time çalışana ''Karışık''

nirvana3482

Katkı Sunan Üye
Merhaba,

Part -Time çalışanımıza 27/08/2009 Tarihinde SGK girişi yaptım.
Fakat bölge müdürlerimiz sağolsun Part -Time elemanını ay içerisinde 43 saat çalıştırmış.
43/7.5 =5.73 Güne geliyor yani 6 gün puantaj yapmam lazım ama bu mümkün değil Ful Time çalışan dahi olsa en fazla 5 Gün puantaj yapabiliyorum.

Şimdi burada yapmam gereken 7,5x5 =37,5 Saat ücretini ödeyip kalan 5,5 günü birdaha ki ayamı aktarmalıyım.
(5 gün ful sgk bildiriminde bulunursam eksik gün olmuyor ve iş sözleşmesini yinede SGK ya göndermem gerekir mi)

Tercübeli abilerimin yorumlarını bekliyorum.

Teşekkürler.

Ynt: Part time çalışana ''Karışık''

5 günde 5,73 günlük çalışma yaptığına göre fazla mesai yapmış demektir. 5,5 saat fazla mesai hesaplamalısınız.

Teşekkürler.

Mesai hesaplatacağım fakat eksik gün nedeni olmuyor.Tam gün oluyor.Kalan kısmı fazla mesai olarak ödesem de yine de sgk ya iş sözleşmesini göndermelimiyim yoksa bir daha ki ay da mı göndermeliyim.Birde zaman zaman part time çalışan olup 240 saat ten fazla çalışanlar oluyor.Bu gibi durumların sakıncaları neler 30 gün Full çalışmış gibi oluyor.Part Time çalışanı Bu gibi durumlarda 180 saatten sonrasına fazla mesai mi vermek gerekir.

son olarak part time çalışanın fazla mesai hesaplaması normal çalışandan farkı var mı?

Kısmi zaman sözleşmenizde "aylık x saat" şeklinde mi ayın belli günleri belirtilerek mi yapıldı? Saat ise kaç saat?
Fazla mesai hesabının farkı yok.

Belirsiz Süreli Çağrı Üzeine Çalışmalı İş sözleşmesi (Saat ücreti 6,30 ) Haftalık çalışma saatleri belli olmuyor.Bazen 30 güne tekavul edebiliyor çalışmaları.Bazen de 1 aydan az çalışabiliyor.14 gün gibi. 10 gün gibi.

Teşekkürler.