Pazar günleri çalışma zorunluluğu mesaisizz..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan karam25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
herkese mehraba arkadaşlar
ben özel bir sektörde ssk lı olarak çalışıyorum

yaklaşık 4 senedir çalışıyorum ve işyerinde patronlarımız 3 ortak
pazar günü çalışmamızı istiyor
mesai vermiyorlar herhangibi ek ücret ödemiyorlar
ve ben bu konuya itiraz etsem çalışmıyacağımız söylesem beni işden bu sebeden dolayı kendilerini haklı bulundurarak beni işden çıkarırlarmı ve çıkarırken tazminatımı vermeme gibi bir olanak sağlayabilirlermi
pazar günleri bazen çalışıyoruz ben ve diğer arkadaşlarım
mesai vermiyorlar bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz
birde
sene başında bizlere zorunlu olarak prosedür gereğiymiş bir kagıt imzalattırdırlar günlük 3 saat mesaisi yanlız bu durumdan dolayı kendilerini yine haklı gösterebilirlermi
pazar günleri çalıştığımızda hafta içide izin vermiyorlar
yıllık izin sadece bir hafta veriyorlar genel haklarımıızı nasıl arayabileceğiz işçi olduğumuz için eziliyoruz
tek isteğim pazar günleri çalışmamak ve zorunlu olarak çalışacaksın diyorlar mesai verseler çalışacam ama onuda vermiyorlar bedavaya çalıştırıyorlar
bu konuda bilgili arkadaşların cevaplarını bekliyorum
iyi geceler...

Ynt: pazar günleri çalışma zorunluluğu mesaisizz..

ve yine maaşımız asgeriden gözüküyor yanlız elimize geçen para maaşımız bunun üstünde 732 lira alıyoruz
asgari ücretin üstünde alıyoruz yanlız ssk da asgari ücretden yatıyor
bunun geride kalan miktarı mesai olarak gösterebilirlermi
yani bu konudada kendilerini haklı çıkarabilirlermi

Ynt: pazar günleri çalışma zorunluluğu mesaisizz..

karam25 ' Alıntı:
ve yine maaşımız asgeriden gözüküyor yanlız elimize geçen para maaşımız bunun üstünde 732 lira alıyoruz
asgari ücretin üstünde alıyoruz yanlız ssk da asgari ücretden yatıyor
bunun geride kalan miktarı mesai olarak gösterebilirlermi
yani bu konudada kendilerini haklı çıkarabilirlermi
hayır çıkarmaz. mesai ücreti açıktan ödenemez. size verilen adı ne olursa olsun her türlü para ikramiye yol yardımı mesai vs hepsi kanun nezdinde ücret sayılır dolayısıyla sskdada measilerin ekli tutar olmalı.
o yüzden asgariden gösterip mesaini açıktan verdim desede ispat ediciliği yoktur.

size imzalatılan o günlük 3 saat mesaisi vardır yazısıda anlamsız olmuş. zaten ssknızı asgariden göstermişler dolayısıyla siz asgari maaş alıyor gözüküyorsunuz. e haliyle o maaşın içersinde fazla mesaide vardır diyemeyecek ve size fazla mesai ücreti vermediği açıkça bellidir. ve vermesi zorunludur...