Personele iş sözleşmesi imzalatamıyorum ...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrALP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iş yerinde personel memuru olarak çalışmaya başlamadan önce bir personele iş sözleşmesi imzalatılmadan işe başlatıldığını fark ettim ... iş sözleşmesini son 1,5 yıldır defalarca denememe rağmen imzalatamadım. adam imzalamıyor . bu personelin iş akdi fesh edilecek sözleşmesi yok dava açacak iş yerine iş sözleşmesi olmaması bir sorun teşkil edermi iş yeri açısından . acaba bu personelin iş sözleşmesini imzalalamakta amacı ne olabilir.

Ynt: personele iş sözleşmesi imzalatamıyorum ...

Kaç yıllık çalışan?
Yeni tarihli sözleşme mi imzalatmaya çalışıyorsunuz?

Muhtemelen mevcut haklarını kısıtlayan veya çalışma şartlarını ağırlaştıran vb şartlar içeriyordur sözleşmeniz, o yüzden de kabul etmek istemediği şartlar nedeniyle imzalamak istemiyordur.
İşten çıkartılacak olma sebebi nedir ki?

Kendince bir bildiği vardır elbet.
( bu arada forum kurallarına hiç göz attınız mı? Büyük harf kullanımı ile ilgili??)

Ynt: Personele iş sözleşmesi imzalatamıyorum ...

Mevcut haklarını koruyan, tüm tarih ve bilgilerin doğru olduğu bir sözleşmeyi imzalamak istememesi işletmeye olan güveni ile alakalı olabilir. Kişi ile tek görüşüp tüm maddeler üzerinden geçin. İmzalamazsa bence yine de şahitler huzurunda imzalamaktan imtina etmiştir yazın, imzalayın. Adli bir durum olsa bile kişi imzalamıyorsa imzalamıyordur. Yapılacak bir şey yok.

Sözleşmeyi personelinize okuttunuzmu?

1,5 yıl sonra imzalatılmaya çalışılan bir sözleşmenin, şahitlerle imzadan kaçınıldığının belirtilmesi pek bir işe yaramasa gerek sn.BSE

keremcem ' Alıntı:
1,5 yıl sonra imzalatılmaya çalışılan bir sözleşmenin, şahitlerle imzadan kaçınıldığının belirtilmesi pek bir işe yaramasa gerek sn.BSE

Sn. keremcem çok farkındayım bu durumun. Bu nedenle ilk önce imza ikna görüşmesi yapmasını ilettim kişiye. Eğer imzalamazsa silah zoru yöntemini bir kenara bırakırsak şahitler dışında başka yol yok sanırım. Noterden gönderin desem yine aynı şey.

Şahıs bu durumda Belirsiz süreli iş sözleşmesi hükümlerine tabidir.
İş akdini fesh ederken belirsiz süreli iş sözleşmesini gözönünde
bulundurun. Başka sorun yok.