Pos lu Satışlarda Hata Mesajı

Biz kredili satışları beyannamede gönderirkene hata mesajı veriyor rakamlar tutmuyor die biz napıcaz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ynt: poslu satışlarda hata mesajı

Eğer ayın son gününde alınması gereken rapor yeni aya kaydı ise hata vermesi normaldir (Bayram nedeni ile aksaklıklar mevcut.) ve kendi kayıtlerınıza göre beyan verin. Eğer pos gün sonu raporlarına göre satış belgelerinde eksiklik var ise eksikliği ft keserek tamamlayın.(Kime satış yapıldı ise ona.)

Merhaba
Tutarsızlık ile ilgili Vergi Dairesine dilekçe verilmesi gerekiyor. Bununla ilgili bilgisi olan varmı?
Teşekkürler

Vd sizi arayacak veya yazı yollayacaktır. Nedenini açıklayabilirseniz sorun çıkmaz.
-/-
E-beyanda "fazla mal göz çıkarmaz." geçerli galiba banka rakamının üstünde rakam yazarsanız uyarı çıkmıyor. fazlalık nasıl olur derseniz ayın son günü gün sonu yapılmamasından/yapılamasından ertesi ayda alındı ise oluyor.

Çalıştığımız bankanın dökümlerini inceledim banka yetkilileriylede görüştüm inanmıyacaksınız belki ama devlet poslardaki satışları çifter çifter alıyor bankalardan.
Şöyle ki: diyelimki 1.000 ytl lik 10 taksit satış yaptınız devlet o yaptığınız ayda 1.000 ytl yi düşüyor. 2. ay 900 3. ay 800 şeklinde...
arkadaşlar bunu tutturmanın bir yolu olduğunu düşünmüyorum bence bankaları düzenli işledikden sonra bildirmek en mantıklısı. Vergi Dairesi sebebi sorduğunda bankanın onayladığı aylık extre ile birlikte bir dilekçe ile vergi dairesini bilgilendirmek lazım.

Sayın Emeksiz,

Vergi dairesi işyerine ait pos cihazından o ay içersinde yapılan alışveriş tutarlarını beyan edilmesini istemektedir.Yani 10 taksitli yapılan bir satışın 1. taksidinden sonraki kalan tutarı takip eden aylarda beyanı diye bişey yok.taksitli satışlarda ister 24 ay olsun,toplam tutarı satışın gerçekleştiği dönemde bir defa beyan edilir.

Ayrıca,ek yük getirsede faydalı bi uygulama kanımca.Nedenine gelince mükelleflerin mali müşavirlerine bildirmediği pos cihazları ve faturasız yapılan satışlar bu uygulama ile ortaya çıkmaktadır.

sayın efeigci;
evet o ay içerisinde yapılan alışveriş tutarlarının beyan edilmesini istiyor biliyorum onu. ancak çalıştığımız banka belirttiğim gibi aynı işlem için 1. ay 1.000,00 ytl belirtiyor diyelim (satış tutarı o ve 10 taksit) bunu normalde bizim yazıp bitmesi lazım o ayda demi? ancak banka tutuyor 2. ayda aynı işlem için 900,00 ytl daha beyan ediyor ama satış yok ortada blokesi çözülüp cariye geçenleri düşerek kalan bakiyeyi tekrar satış yapmış gibi gösteriyor. bilmiyorum bizde napıcaz şaşırdık bu konuda banka yetkilileriyle görüştük ama bir çözüme kavuşacağını sanmıyorum.