personel maaş programı

Prim belgesini asma zorunluluğu kaldırıldı

HResources

Katkı Sunan Üye
Prim belgesini asma zorunluluğu kaldırıldı
6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklik öncesinde, işverenler sigortalıların prime esas kazanç tutarları ile prim ödeme gün sayılarının yer aldığı 'Aylık Prim ve Hizmet Belgesi'nin kurumca onaylanan bir nüshasını, kuruma verilmesi gereken sürenin son gününü izleyen günden, müteakip prim belgesinin verilmesi gereken sürenin son gününe kadar işyerinde sigortalıların görebileceği bir yere asmak zorundaydı. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen işveren için de aylık asgari ücretin iki katı tutarında idari para cezası kesilmesi öngörülmüştü.

6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle 'Aylık Prim ve Hizmet Belgesi'nin işyerine asılma zorunluluğu, buna bağlı olarak da bu zorunluluğun yerine getirilmemesine ilişkin idari para cezası yaptırımı 25 Şubat 2011 tarihinden itibaren kaldırıldı.

Ynt: Prim belgesini asma zorunluluğu kaldırıldı

5510 sayılı SGK Kanunu?nun 86 maddesinin 6. Fıkrası ve fıkranın uygulanmaması nedeniyle uygulanacak idari para cezası yürürlükten kaldırılmıştır.

6111 sayılı kanunun değişiklik hükümlerinde;

sadece

MADDE 40- 5510 sayılı Kanunun 86 ncı maddesinin dördüncü fıkrasının ikinci cümlesi ?Kurumca belirlenen işyerlerinde bu şart aranmaz.? şeklinde değiştirilmiş ve altıncı fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

denmekte.

Prim belgesinin asılmasının kaldırımı yanında vergi levhalarınında kaldırılması duyumları alıyorduk.

vergi levhasıyla da ilgili değişiklik hükümlerinde de sadece;

MADDE 82- 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 5 inci maddesinin beşinci fıkrasındaki ?levhayı merkezlerine, şubelerine, satış mağazalarına iş sahipleri ile mükellefler tarafından kolayca okunup görünecek şekilde asmak zorundadırlar.? ibaresi ?levhayı almak zorundadırlar.? şeklinde değiştirilmiştir.

geçmekte.

MADDE 82- 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 5 inci maddesinin beşinci fıkrasındaki ?levhayı merkezlerine, şubelerine, satış mağazalarına iş sahipleri ile mükellefler tarafından kolayca okunup görünecek şekilde asmak zorundadırlar.? ibaresi ?levhayı almak zorundadırlar.? şeklinde değiştirilmiştir.

"almak zorundadırlar" şeklinde değiştirildi. Vergi levhası tasdik işlemine devam, fakat asılmayacak.

Destan gibi kanunlar çıkarıyorlar. İşimizi gücümüzü bırakıp araştıma yapacağız , acaba bu değişiklik hangi kanunun hangi maddesine ait diye ???

Bu konuda sgk dan herhangi bir duyuru yapıldı mı , ben tesadüfen öğrendim de bu durumu :(

Kardeş sen de çok geç takip ediyorsun konuları :)

hlydent ' Alıntı:

Kusura bakmayın işten güçten fırsat bulup nette takılamıyorum fazla. Mümkünse sorduğum soruya ciddi cevap verecek arkadaşlar muhatap olsun benimle. Dalga geçilecek bir mevzu göremedim ortada :(

SGK duyuru yapmasına gerek var mı? Kanun değişti yetmez mi?

Not: dünkü rg de Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin Sosyal Güvenlik Kurumuna Verilmesine ve Primlerin Ödenme Sürelerine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğinde değişiklik tebliği yayınlandı! Eksik gün nedenlerindeki yasa dışı değişikliği daha yeni yasal hale getirdiler.

g705 ' Alıntı:
SGK duyuru yapmasına gerek var mı? Kanun değişti yetmez mi?

Not: dünkü rg de Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin Sosyal Güvenlik Kurumuna Verilmesine ve Primlerin Ödenme Sürelerine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğinde değişiklik tebliği yayınlandı! Eksik gün nedenlerindeki yasa dışı değişikliği daha yeni yasal hale getirdiler.

cevabınız için sağolun , Eksik gün bildirimin kaldırıldığı 6111 de kanunlaşmış ama , SGK yine de duyuru yaptı. Demekki kanun yetmiyormuş :( Ayrıca kanun yetmediği için de değil zaten , eksik olan bazı durumlarda işvereni uyarmak için duyuru yapıyorlar. Tıpkı eksik gün bildiriminde olduğu gibiii

HAZELSU ' Alıntı:
hlydent ' Alıntı:

Kusura bakmayın işten güçten fırsat bulup nette takılamıyorum fazla. Mümkünse sorduğum soruya ciddi cevap verecek arkadaşlar muhatap olsun benimle. Dalga geçilecek bir mevzu göremedim ortada :(

Özür dilerim dalga geçmedim. Geç takip konusundaki söylemim forum konuları hakkındaydı mart ayında tartışılmış bir konu hakkında cevap istiyorsunuz, kanun çıktı sonra sgk duyuru yapsaydı muhtemelen siz onu da takip etmeyecektiniz, bu tarz değişikliklerin en kolay takip yöntemi burası hemen hemen herşey tartışılıyor, siz buradaki konuyu atlamışsınız sgk'yı soruyorsunuz...

hlydent ' Alıntı:
HAZELSU ' Alıntı:
hlydent ' Alıntı:

Özür dilerim dalga geçmedim. Geç takip konusundaki söylemim forum konuları hakkındaydı mart ayında tartışılmış bir konu hakkında cevap istiyorsunuz, kanun çıktı sonra sgk duyuru yapsaydı muhtemelen siz onu da takip etmeyecektiniz, bu tarz değişikliklerin en kolay takip yöntemi burası hemen hemen herşey tartışılıyor, siz buradaki konuyu atlamışsınız sgk'yı soruyorsunuz...

özür dilenecek bi durum yok , kusura bakmayın öyle bi cevap görünce ben dalga geçildiğini düşündüm. SGK duyuruları e-bildirge üzerinden yaptığı için zaten her ay ister istemez takip ediyorum. Ben sadece foruma çok fazla giremiyorum. Giriyorum ama bakıp hemen çıkıyorum. O yüzden başka birşeyi araştırırken tesadüfen gördüm. 6111 sayılı kanunu da açıp tek tek inceleyemem. Personelde tekim ve işleri anca yetiştiriyorum. Aslında çok önemli bir kanun değişikliği değil. Bu güne kadar herkes herkesin tahminen ne kadar maaş aldığını yeterince öğrendi zaten. Ben 2-3 ay daha bu durumu uzattım diye bi problem olacağını zannetmiyorum. Cevabınız için sağolun , kolay gelsin ;)

Artık kanun değişikliklerini çorba kanunlarla yapıyorlar. Bu değişiklik önemsiz gibi olabilir ancak ya çok önemli bir değişiklikde yapılmış ve siz onu atladığınız için ipc muhatap olsaydınız! Her ne kadar sıkışık olursanız olun kanun değişikliklerini takip etmelisiniz.

g705 ' Alıntı:
Artık kanun değişikliklerini çorba kanunlarla yapıyorlar. Bu değişiklik önemsiz gibi olabilir ancak ya çok önemli bir değişiklikde yapılmış ve siz onu atladığınız için ipc muhatap olsaydınız! Her ne kadar sıkışık olursanız olun kanun değişikliklerini takip etmelisiniz.

uyarınız için sağolun , elimden geldiğince takip ediyorum zaten. Ama gözden kaçan şeyler olabiliyor ki bu çok normal değil mi , muhakkak sizlerinde gözden kaçırdığı durumlar olmuştur. Yani çok da abartmamak lazım , sanki işimi dikkate almıyormuşum gibi :)