Prim borçlarının silinmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SMMM FATİH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SMMM FATİH

Ziyaretçi
Merhaba,
Yeni büro açan biri olarak bağkur primlerimi ödemeyi düşünmüyorum. Sebebi ise şu an yaşım 27 Emeklilik şartlarım ise 58 yaş 9000 gün prim 25 yıl sigortalılık.

Büromun olması nedeniyle 58 yaşına kadar prim yatırmam gerekiyor ki, buda 31 yıl yapıyor. 11.160 gün prim ödemiş oluyorum. Artı olarak 1200 gün ssk var. toplamda 12.360 günüm oluyor.

Emeklilik için 9000 gün gerekli iken 3360 gün fazladan prim ödemiş oluyorum.

Bu nedenle şu an bağkur primlerimi 6-7 yıl yatırmasam zaman zaman prim borçlarının silinmesi ile ilgili düzenlemeler oluyor böyle bir düzenleme tekrar çıkar mı?

Ynt: Prim borçlarının silinmesi

ilerisinin ne olacağı bilinmez, geçmişe bakarak tahminde bulunmak gerekirse büyük ihtimal bir silinme durumu olur. ancak dediğim gibi ilerde ne olacağı hiç belli olmaz, durumunuz iyi ise, bağkurunuzu ödeyin, hem sağlıktan yararlanırsınız hemde sigortalı gün sayınız artar. ikinci konu benim şu anda 5 seneyi geçti ve bağkur borcum 25 000 e yaklaştı, bundan sonra silinme olmazsa bu parayı bulup yatırma şansım hiç yok, yani hadi bir af çıkmadı ozaman durumum ne olacak sigortasızlığa devam.
gerçi ben istesemde ödeyecek durumum olmadığı için şu anda pişman değilim, keşke ödeseydim demiyorum ama maddi durumum elverişli olsada ödememiş olsaydım çok pişmanlık duyardım.

İşin maddi yönünden çok 9 yıl fazladan prim ödemek zor geliyor.

Eğer benim emeklilik şartlarım 58 yaş 9000 gün prim 25 yıl sigortalılık ise ben neden 34,5 yıl prim yatırayım diyor insan.

SGK çökmüş durumda , siz yatırmazsanız ben yatırmazsam kim ödeyecek SGK ya para? Dış borçlardan cari açıktan hiç bahsetmiyorum.

Bağkura yatırılanm aylık ortalama 250 Tl nin 200 tl si özel emeklilik şirketine yatırılsa 50 TL ile özel sağlık sigortası yapılsa acaba daha mı karlı olur, basamak artışı ne derece avantajlı, hoş basamak ta kalmadı ya.