Rapor Kesintileri ve Usulsüz Kesintiler Hakkında

Selamlar,

geçen ay için 10 günlük (günde çalışır cumartesi olan 11.inci günde çalışır) ve iki günlük (pazartesi ve salı günü için) iki adet rapor aldım. iş veren toplam 14 günlük kesinti yaptı ve bunun 10 günlük kısmını ssk ya bildirmiş. ssk bana 10 günlüğe denk düşen (kesintiler sonrası) ödeme yaptı.
bu durumda diğer 4 günlük durumu işverenden alma talebim reddedildi ve aynı hastalıktan dolayı rapor aldığımı ve cumartesi pazar çalışmadığımı öne sürdü. bu durumda mantıken hiçbir cumartesi pazar para almıyor olmam ve aylık mutat 8 gün kesmesi gerekmez mi?
yasal yollara başvurmak istiyorum, ilgili kanun maddeleri hakkında beni bilgilendirecek arkadaşlara minnetar kalırım.

Ynt: rapor kesintileri ve usulsüz kesintiler hakkında

Raporlu olunan süre için işverenin ücret ödemesi de gerekmez, raporlu olunan sürenin eksik bildirilmesi gibi bir şey de mümkün değildir.Raporu veren kurum, bildirimi alan kurum, ödemeyi yapan kurumdur, ayrıca b,r bildirime ihtiyaç yoktur.
SGK ise alınan istirahat raporlarında 3 günden az olan kısmı ödememekte.Yani aldığınız 2 günlük rapor ile 10günlük raporun ilk 2 günü için ödemeyapmamakta.
4 günlük eksik işgöremezlik ödeneği almanızın sebebi işverenin eksik bildirimi değil, SGK nun bu uygulamasıdır.

Ynt: Rapor Kesintileri ve Usulsüz Kesintiler Hakkında

korhanvardar ' Alıntı:
...geçen ay için 10 günlük ... ve iki günlük ... iki adet rapor aldım. iş veren toplam 14 günlük kesinti yaptı ...
Rapolu olduğunuz süre toplam 12 gün ise işveren ancak 12 günlük kesinti yapabilir.

İşgöremezlik belgelerinin her ikisinin üzerindeki bilgileri ayrıntılı yazmanız mümkün mü acaba?

Örneğin;

(başlangıç) (bitiş)
01.12.2009 - 10.12.2009

(çalışır?/kontrol?)
11.12.2009

Bu durumda 8 günlük ücretin 2/3 sini işgöremezlik ücreti olarak alabilirsin ilk iki günü kurum vermez,işverenin verip vermemesi kendi elinde.toplu iş sözleşmesi varsa sözleşmeye bağlıdır.