Rapor ve Para Alımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Katkı Sunan Üye
iscinin 6. ayda 7 gunluk raporu vardir.Bu kisi sgk basvurdugunda raporlu oldugu gunler icin para alabilirmi? ben 7 gun ve daha az sureli raporlarda sgk para odemesi yapmiyor diye biliyorum acaba yaniliyormuyum?

iyi calismalar...

Ynt: Rapor ve Para Alımı

öncelikle bu raporu işveren 6 ayda işleme aldımı? Aldı ise SGK nın iş göremezlik sistemine kayıt yapın, kişide SGK ya başvursun ve postahaneden parasını alsın. İşveren kayıt yapmadı ise maaşı da kesilmemiştir, dolayısıyla SGK dan rapor ücreti de alamaz.

6.ayda isveren 30 gun calisiyor gostermis.simdi sistemden raporu kayit etsek alamazmi parayi.
isverenin ssksini odemesi para almasina engel olmaz diye dusunuyorum

Parasını alıyor bu durumda. Ama bi inceleme olduğunda başınız ağrımasın.

neden agrisinki
raporluydu ama ben ssk sini odedim gun kaybi olmasin diiye
buyuk firmalar ozellikle dogum iznindeki calisanlarina yapiyor bu sekilde ssk gun kaybi olmasin diye
incelemedi bir sorun olacagini sanmiyorum.

ilginiz icin tesekkurler...

merhabalar
''ben 7 gun ve daha az sureli raporlarda sgk para odemesi yapmiyor diye biliyorum acaba yaniliyormuyum?''

sgk rapor parası ödemesinde 2 günü ödemiyor.yani eğer 2 günlükse rapor ödemiyor,3 günlükse 1 günü,5 günlükse 3 günü,7 günlükse 5 günün parasını ödüyor.

bu arada raporluyken ssk sını ödemek teşvikli bir uygulama varsa enerji teşviği gibi haksız bir kazanç türü olur diye düşünüyorum.

fb1907 ' Alıntı:
neden agrisinki
raporluydu ama ben ssk sini odedim gun kaybi olmasin diiye
buyuk firmalar ozellikle dogum iznindeki calisanlarina yapiyor bu sekilde ssk gun kaybi olmasin diye
incelemedi bir sorun olacagini sanmiyorum.

ilginiz icin tesekkurler...
bu uygulamalar yanlıştır. SSK dan rapor alan personel için prim ödenmez. madem kaybı olmasın diye gün ve ücretini ödediniz, SSK dan fazlasını niye talep ediyorsunuz. siz bu raporu aylık prim belgenizde göstermiyorsunuz ama para alması için hazırlanan iş göremezlik belgesine" ...... tarihler arasında iş yerinde çalışmamıştır diye imza atacaksınız." umarım başınız bir gun ağrımaz.

raporun gün sınırı var mı ? yani en fazlane kadar raporlu güne karşılık sgk dan para alınabiliyor.tşşkrler.

Tek doktordan alımda 10+10 sonrası heyet raporu olmalı.

Arkadaşlar raporlu iken maaşı ve prim günü tam yatırılan, sonra gidip sgk dan hastalık ödeneği alan binlerce çalışan var. Hatta çalışan maaşını bankadan tam çeker sonra sgk dan aldığı ödeneği işyerine teslim eder. Falan fistan... Bu kanuna aykırı bir uygulama değildir. İşveren iyi niyet ve kendi insiyatifi dahilinde raporlu personelin prim gününü tam yatırabilir. İlaç firmaları çalışanları, hastaneler ve çoğu büyük şirketteki beyaz yaka çalışanlarına yaygın uygulanan bir yöntem.