Merhaba,
Konu ve sorular ilgimi cektigi icin dahil olmak istedim ancak icra konusunda detayli bilgim olmadigi icin soru ve yorumlarimdaki hatalari maruz gorun.
Ilk ornek icin, icra borcu oncelikli diye biliyorum. Sirket olarak calisana verdiginiz borc siralamada daha geride olacaktir (mahkeme karari yok, iscinin rizasi ile kesebilirsiniz) dolayisi ile isci razi olmaz ise kesemeyebilirsiniz. 1/4 oran isciye yasabilecegi kadar bir para birakmak icin getirilmis bir oran diye aklimda kalmis (oranin kendisi degil, sinirlama getirmenin mantigi).
Eksik calisma gunu icin asagidaki makaleye / yayina denk geldim.
Belirttigim gibi yorumum ve yazilarim hatali olabilir, bu kisimlar isim ile birebir ilgili degil. Ancak merak uyandirdigi icin dahil olmak istedim.
Konu ile ilgili ISMMMO yayini:
“Personelin ücretsiz izne ayrılması durumunda, o ay içerisinde hiç çalışması yok ise ücreti hiç hesaplanmayacak dolayısıyla borç tutarı o ay için tahsil edilemeyecektir. Personelin işine geri dönmesi ve bordrolarının hesaplanmaya başlaması ile icra/nafaka kesintilerine de devam edilecektir. İcra dairesine bir bildirimde bulunulmasına gerek yoktur. Ayın bir kısmında ücretsiz izinde olan bir personel için ise tahakkuk eden ücretinden yasal sınırları içerisinde icra/ nafaka kesintisi yapılabilecektir.
İcra kesintileri devam ederken icra borcunu kendisi toplu ödeme ile kapatan personeller öncelikle bu durumu işyerlerine bildirmelidir. İcra ödeme işlemi- nin son bulması için personelin işyerine icra fek yazısı iletmesi gerekmektedir. Ödeme yapılarak icra kesintilerinin son bulduğunun icra fek yazısı ile bildiril- mesi ile icra kesintilerine devam edilmez. İcra dairesine bir yazı ile bildirimde bulunulmasına gerek yoktur. Daha sonra icra dairesi tarafından icra kesintisini gerçekleştiren işyerine borcun kapandığına dair bir yazı iletilecektir.”