Reklam Yasağı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fugenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fugenc

Tanınmış Üye
sevgili meslektaşlar;

acaba reklam yasağı hakkında fikirleriniz nedir? ben ilk büroyu açtığım zaman sadece işhanındakilere açıldığımı bir yazı ile bildirdiğim için bir meslektaşın şikayeti üzerine odadan sözlü olarak ikaz edilmiştim.. büronuzun dışına ...'ın ofisine gider diye bir ok bile koysanız reklama girer demişlerdi.. fakat internette bakıyorum smmm diye yahoo'da veya google 'da search yaparsanız sizde görürsünüz birçok meslektaşın web siteleri var ve reklamlarını yapıyorlar?!!

reklam yasağı

şahsi düşüncem kartvizitle reklamınızı yapmanız..
işhanindekileri yazı ile haberdar etmektense kartvizit bırakmanız bence daha uygundur.

reklam yasağı

Sayın fugenç,
Benim adıma kayıtlı SMMM Web sitem yok ama neden olmasın ki? Bilgi sitesi içeriğiyle.... Bir kaç arkadaşımla konuşmuştuk bu konuyu..
Bilgi sitesi olarak açılırsa bir sakıncası yok diye biliyorum....
E herkes kendi adına web sitesi açarsa reklam olmaz diye düşünüyorum....
Onların reklam yaptığını düşünüyorsunuz.. Siz de web sitenizi açın...Tabii bilgi içermesi gerekiyor...
Ayrıca ne değişecek ki....web sitesi olanlara sormak gerekir portföylerinde, iş hacimlerinde bir artış olmuş mu? Olmuşsa hepimiz yapalım bunu o zaman...
Bu meslekte; öyle caddeye nazır birinci katta büro tutmayla, boydan boya tabelayla, kartvizitle, web sitesiyle şunla bunla kazanç artmıyor.Geniş bir çevrenizin olması, sırtınızı dayayacak birilerinizin olması ya da daha açık söyleyeyim yönetimde, siyasette otorite sahibi olan yakınlarınızın olması gerekiyor.
İsterseniz çok dürüst, çok güvenilir, çok disiplinli, çok çalışkan, kartvizitinize ekleyebildiğiniz kadar sertifika ekleyin ya da güleryüzlü olun veya büronuzu son sistem donatın. Hiç bir şey değişmeyecek....İnanın.

reklam yasağı

Sayın Arkadaşım,

Aynen Sayın Nur Arslan gibi düşünüyorum. Yasak olmasa TV dada şatafatlı reklam yapsanız.Bu meslek reklamla müşteri çekmez.
Çevreniz varsa sosyal yaşamınız iyiyse güzel müşteriler bulursunuz.
Müşteri müşteriyi çeker.Sizin ne bildiğinizi bilmezler sınava da tabi tutmazlar(ki kendileri muhasebeyi bilmez)Yani bilgi , cadde üstü büro çok güzel döşenmiş olması vb.leri hiç önemli değildir.
Muhasebe ve kanun bilgisi çok zayıf SM ve SMMM ler tanırım 300-400 müşterileri vardır.Çok Çok büyük şirketlerde zaten YMM (Kurumsallaşmış olanlarıyla ve genelde yabancı ortaklı olanlarla) çalışırlar.
Ama varlıklı ticaretle uğraşan bir aileden geliyorsanız çok çok büyük değil ama hatırı sayılı müşterileriniz çok kısa zamanda olur.
Sakın boşuna reklam yapmayın kınama cezası alırsanz ileride YMM olamazsnız

reklam yasağı

bende reklamın faydalı olamyacağını düşünüyorum.bizim reklemımız iyi hizmet vermekle olur inancındayım.

reklam yasağı

herhalde yanlış anlaşıldım.. ben zaten ne reklam yapma hevesindeyim ne de reklamla birşey olacağına inanıyorum.. sadece ortada bir kural varsa buna uyulsun ya da yasak olmasın dedim.. web sitesi olayını da o dönemde sormuştum ve kesinlikle yasak eğer bize kimlerin web sitesi var diye bilgi verilirse hemen uyarırız dediler.. tabii ki bunu yapmak benim işim değil..aynen asgari ücret tarifesi yayınlanıp buna kimsenin uymaması vb. gibi bu tip konularda da bence daha hassas olunmalı diye düşünüyorum.. herkese iyi çalışmalar..

reklam yasağı

bence çevre bir alternatiftir fakat şuda bir gerçek işinizi iyi yapıyorsanız bu sizin için sağlam bi referanstır.Müşteri memnuniyeti bizim işimizdede çok önemli diye düşünüyorum.

reklam yasağı

Sayın Beyhanserin,

Enflasyon düzeltmesi yapılırken bir arkadaşım büyük bir fabrikanın 7 milyar TL maş alan muhasebe müdürydü.Beni şirketin sahibi ile tanıştırdı.ben kesinlikle enflasyon düzeltmesi yapamam.bu arkadaş yapıyor parayla bu arkadaşa yaptıralım diye beni tanıştırdı.Pazarlık yaptık
ve neticesinde ben yaptım.
Benim müşterilerime ben yapamam filanca arkadaşa parayla yaptıracaksınız desem bana güle güle ona gel seninle çalışalım derler diye düşünüyorum.Ama maalesef hem 7 milyar alıp hemde enf düz başkasına yaptıranlar var.Bu patronlar eski SMMM sinden başkasıyla da çalışmıyor.
fizibilite raporunu ayrıca bana yaptırıyorlar enf düzeltmesine bana yaptırıyorlar ama ona da 7 milyar TL maaş veriyorlar.

Ynt: reklam yasağı

Arkadaslar SMMM web sitesi kurması yasak reklama kacar diye söylenimler cok var ama web sitesi kurabilirler hiç bir şekilde ceza alan muhasebeci duymadım ben de web sitesi ile ugrasıyorum hatta mali müşavirim e site actım ona da hic bir sekilde ceza uygulanmadı sonucda sitesinde muhasebe ile ilgili paylasımlar sunuyor

Ynt: Reklam Yasağı

Bence bu tipik hukuktaki kanun boşluğu durumu. Bu yasak koyulurken internet, web sitesi kavramı olmadığından tabii ki belirtilmemiş , dolayısı ile yoruma açık. Ben işimle yeterince reklam yapıyorum, işimden memnunum ,istesem web sitesi de kurarım problem değil. bu konuda ki hassasiyetim böyle bir kural uygulanmayacaksa tamamen kalksın madem haksız rekabete yol açmıyor, veya uygulansın, günün koşullarına uygun hale getirilsim. Yoksa kötü reklam yapsa da ne farkeder falan başka konular...Kanunu bir kere delmekle bişey olamz dediler hep ama ülkenin durumu ortada, bence biz kalitemizi ve kurallarımızı muhafaza edelim ki , saygınlığımızı yitirmeyelim..