fonradar

Restaurant Muhasebesi

Üyelik
8 Ara 2016
Mesajlar
67
Konum
Adana
Herkese merhabalar,

Yeni bir restaurant ile anlaştım. Şimdi almış oldukları gıda maddeleri için şöyle bir fikir ayrılığı var :

1) 150 hesapta gösterilip, daha sonra 710 a atılması

2) 740 hesaba atılması.

Bu konuda bir fikri olan veya daha önce bu tip bir muhasebe yapmış olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

Teşekkürler
 
bir fıçı biranın muhaebe kaydı böyle olmaması lazım :)
150 ilk madde malzeme 710 direkt ilk madde malzeme hesabına gelecek 711 direkt ilk madde malzeme hesabı 151 yarı mamuller hesabına gelecek (710 -711 kapatılacak ) 151 yarı mamul hesabıda 152 tamamlanan satılabilir mamul hesabına gelecek 152 de 620 satılan mamülün maliyeti hesabına gelecek 600 gelir hesaplarıyla karşılacak kar veya zarar ortaya çıkacak bunları söylerken 720 730 nolu hesapları göz ardı ediyorum

restoran işletmeleri bu hesaplara değmez diye düşünüyorum 740 hizmet üretim maliyeti altında gıda maddelerini açabilirsin yoksa bu hesaplarıda kullanabilirsin sana kalmış bir şey ikiside uyar:)
 
bir fıçı biranın muhaebe kaydı böyle olmaması lazım :)
150 ilk madde malzeme 710 direkt ilk madde malzeme hesabına gelecek 711 direkt ilk madde malzeme hesabı 151 yarı mamuller hesabına gelecek (710 -711 kapatılacak ) 151 yarı mamul hesabıda 152 tamamlanan satılabilir mamul hesabına gelecek 152 de 620 satılan mamülün maliyeti hesabına gelecek 600 gelir hesaplarıyla karşılacak kar veya zarar ortaya çıkacak bunları söylerken 720 730 nolu hesapları göz ardı ediyorum

restoran işletmeleri bu hesaplara değmez diye düşünüyorum 740 hizmet üretim maliyeti altında gıda maddelerini açabilirsin yoksa bu hesaplarıda kullanabilirsin sana kalmış bir şey ikiside uyar:)

Konu bira - rakı - şarap olsa katılıyorum ama adamlar almış salatalık, domates, marul, limon.

Birleştirmişler ve olmuş sana akdeniz salata. Satışta en azından böyle gözüküyor. O yüzden bir kafam karıştı :)
 
Üst