fonradar

Restorant muhasebesi kayıtları

13MAYIS85

Katkı Sunan Üye
Üyelik
22 Şub 2010
Mesajlar
237
Konum
İSTANBUL
merhaba

hemen hemen herkesin bildiği tavuk ürünleri kızartarak menüler halinde satan bir firmanın bayiliğini aldık.Daha doğrusu hisse devrini aldık.
bize sabit hep aynı firmadan çığ tavuk alımı yapıcaz ve bunları kızartıp menüler hailnde satışa sunulacak.alınan tavuklar ve kızatma için yağ gibi alımların takibini 150 hesaptmı yapmalıyım
ayrıca şimdiden de bu işletmenin dönem sonlarında maliyet hesaplayarak mı dönem sonu oluşturcam yoksa yani sistem konusunda yardımşlarınızı beliyorum..
 
Ynt: Restorant muhasebesi kayıtları

bir nevi tavuğu işleyeceğin için buna yardımcı olan bütün malzemeleri(yağ,tuz,baharat vb.) 150 ye alıp maliyet hesaplarınıda buna göre yapman gerekir.
 
Ynt: Restorant muhasebesi kayıtları

150 hesabın altında bölümlendirmeniz gayet mümkün..
dönem sonlarında maliyet çıkarırken, ortalama maliyet hesabına verileri katarak maliyeti tespit edebilirsiniz.
 
Ynt: Restorant muhasebesi kayıtları

figo ' Alıntı:
bir nevi tavuğu işleyeceğin için buna yardımcı olan bütün malzemeleri(yağ,tuz,baharat vb.) 150 ye alıp maliyet hesaplarınıda buna göre yapman gerekir.
+1
Hizmeti restorantta vermeniz halinde hizmet giderlerinde toplanabilir ancak renstorant hizmetinden ayrı direk paket satış yapmanız halinde ticari mallarda da takip edilebilir
 
Ynt: Restorant muhasebesi kayıtları

150 HS TA ALINAN MAMULLERİ PİŞMEMİŞ TAVUK GİBİ YARDIMCI MALZEMELERİDE BU HESAPTA İZLEYİN AY SONLARINDA 740 LARA TÜKETİM MAHSUBU YAPINIZ. FİRMADA OLUŞAN GİDERLERİ 740 HS TAKİP EDİN ÜRETİMLE İLGİLİ OLANLARI TABİ .
 
Üst