Hizmet üretimin genel özelliği , stoklanamaz, devredilemez olması, kişiye özel üretilmesi ve üretimleri tüketime bağlı olmasıdır.
Resteurant,Lokanta ve oteller hizmet üreten işletmelerdir.
Yapılan işlemde yemek stoklanamaz, bir başkasına devredilemez, birden fazla kere kullanılamaz, cari ihtiyaçların giderilmesi amacına yöneliktir.
Bu özellikle baktığımızda yemek üretimi, hizmet olmanın tüm özelliklerini taşıyan bir üründür.
Üretiminde kullanılan girdiler (soğan, domates,biber, patates)
gibi girdilerin kullanılması onun hizmet olma özelliğini kaldırmaz.
Bir ürünün hizmet olup olmadığına bakmak için onun girdilerine değil, kullanılış amacına bakılmalıdır.
Söz konusu hizmeti üretirken gerekli olan ilk madde ve malzemeleri 150 hesap ile stoklara almakta, sarfedilen kısmını 740 hesap vasıtasıyla üretilen hizmet maliyetine yansıtmak gerek..
Kolay gele...