Ruhsat Alımı Hakkında Düşünceler

arkadaşlar 2013/1.dönem girdiğm sınavlarda basarılı oldum.15 gün içinde ruhsat basvurusu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir.sonuçta 15 gün içinde o kadar parayı bulmak zor benim açımdan.sınavı kazanan arkadaslar neler düşünüyor acaba paylaşabilirler mi.

Ordaki 15 günlük süreyi anlayabilmiş değilim o süre geçtikten sonra ne yani başvuru yapamıyor muyuz.. Ücretten bahsetmiyorum 360 TL si fonlara gidiyormuş Üniversite için gidiyor muş. Ödemek zorunda olmadığımız ücretlermiş. (Hukuk hocasının yalancısıyım)

ruhsatı aldıktan sonra bir smmm bürosunda sigortalı olarak çalışsakta yinede oda aidatlarını ödüyoruz dimi arkadaslar bilgisi olan var mı

durumu açıklayalım. benim arkadaşım kazandı 1,5 yıl sonra aldı ruhsatını 15 gün olayına takılmayın. ben kazandım 2 ay sonra aldım. bir sorun teşkil etmiyor. eğerki herhangi bir sosyal güvenlik kurumunda kaydın yoksa aidatı yüzde 50 indirimli alırlar. ankara odası aidatı 240 tl indirimli 120 tl ödersiniz.

şimdi bir ayrıntıya daha girelim. sınavı kazanan arkadaşlar alamıyacaz bir yıl sonra alcaz oda aidatı ödemeyelim boşa diyorlar. geçen sene ankara odası 2950 civarıydı. 2013 ocak ayında zam yaptı 3250 civarı oldu. her yıl zam yapıyorlar arkadaşlar. paranız varsa bir an önce almanızda fayda var diye düşünüyorum. saygılar.

15 gün sınırı tamamen bir an önce alacakları parayı tahsil amaçlı bir yalan. Kazanılmış hak geri alınamaz.

Bildiğim kadarıyla muhasebe ile alakasız iş yapıyorsanız ya da çalışmıyorsanız aidatın yarısını alıyorlar. Kaldı ki aramızda kabzımal, çaycı ya da temizlik elemanı olan olmadığı için bu haktan sadece çalışmayan arkadaşlar yararlanabilir.

Benim nacizane tavsiyem memleketlerinizdeki odalarında fiyatlarını sormanız. Eğer daha uygunsa oradan talep ederseniz daha ucuza gelebilir. Hazır fırsat memlekete de ziyaret yapmış olursunuz.

Hukuk hocasının yalancısı olan sayın lonely_nk hukuk hocanız aslında haklı. Ancak ülkemizde harçlardan daha çok "zorunlu bağışlar" tahsil edilmektedir.

15 gün kısa olsa da o kadar zorluk ve uzun süreçten sonra o parayı bulmak en kolayı bence arkadaşlar.

Merhaba, vergi dairesine ödenecek harç tutarı nakit mi ödenmek zorunda yoksa kredi kartı imkanı tanınıyor mu? Bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler.

15gün zorunlu bir süre olmayıp sonra ödesenizde olur diyorlar, bugün sordum 3500tlye yakın masraf çıktı, en zor meslekten biri bizim meslek, staja başla,staj,bitir,para falan, diğer meslekleride zorlaştırsınlar ozaman :)

1 şubatta kazandığımı öğrendim ama hala ruhsatı almadım o kadar parayı şimdilik hiç bir getirisi olmayan bir belgeye nasıl bağlarım. bir yerde bağımlı bir iş bulursam veya büro açabilecek kadar mükelleflerim olursa alırım yoksa kalsın orda :)

Arkadaşlar 2012 ruhsat masrafı ile 2013 arasında ne kadarlık bir fark var.. Örn: İnşaat eğitim v.s geçen yıl 165 iken bu yıl 180 e çıkmış. Elinde veri olan var mı kıyaslama yapsak..

Bende bugün Türmobu aradım görüştüm 15 gün içinde almak gerekmiyormuş ne zaman istersen alabilirsin dediler.malesef 3.500 tl.gibi bir masrafı var ne yapcaz bilmem.

Bende bugün Türmobu aradım görüştüm 15 gün içinde almak gerekmiyormuş ne zaman istersen alabilirsin dediler.malesef 3.500 tl.gibi bir masrafı var ne yapcaz bilmem.

3500TL'nini açılımı nasıl oluyor.
Sınav sonucu kağıdında 1.600TL Turmob'a + 517,50TL ilgili vergi dairesine yazıyor. Toplamda 2.117,50TL ediyor.
+170TL isteyen kaşe bedeli ödüyor.
2.117,50TL dışında Bağımlı çalışanlar ne ödemesi yapacakki toplam masraf 3.500TLye çıkıyor.

3500TL'nini açılımı nasıl oluyor.
Sınav sonucu kağıdında 1.600TL Turmob'a + 517,50TL ilgili vergi dairesine yazıyor. Toplamda 2.117,50TL ediyor.
+170TL isteyen kaşe bedeli ödüyor.
2.117,50TL dışında Bağımlı çalışanlar ne ödemesi yapacakki toplam masraf 3.500TLye çıkıyor.
Odaya kayıt ücreti 1.400 tl imiş.onuda alıyorlar.

şimdi İSMMMO yu aradım belirtilen ücretlerin dışında 670TL oda kayıt ücreti varmış.
isterseniz birde siz arayın teyit edilmiş olur.

Şunu merak ediyorum soran oldu mu. Haftaya seçim var bizler kayıt olmamız durumunda oy kullanabilir miyiz. Birde acaba 670 in içinde bu yıl ki aidat da varmı?

Şunu merak ediyorum soran oldu mu. Haftaya seçim var bizler kayıt olmamız durumunda oy kullanabilir miyiz. Birde acaba 670 in içinde bu yıl ki aidat da varmı?

Forumda sormuşturm. Bir kişi kayıt olunursanız oy kullanabilirsiniz demişti.
Ben yarın sabah kayıt olmaya gideceğim tekrar sorarım.
670TL sanırım hoşgeldin ücreti.
Yıllık ücretin 250 civarında olduğunu duymuştum.

harç listesi
ruhsat bedeli ücreti (türmob) 980,00
inşaat fonu (türmob) 180,00
eğitim fonu (türmob) 180,00
sosyal yardımlaşma fonu (türmob) 180,00
kaşe (oda) 170,00
kimlik (türmob) 80,00
oda kayıt (oda) 1.000,00
matbu (oda) 300,00
ruhsat harcı (vergi dairesi) 517,50
Toplam 3.587,50

harç listesi