Sanıyorum, odanız site en yeterli bilgiyi vermiş. Yinede tekrarlayalım.ycelebi ' Alıntı:Dün bulunduğum ildeki SMMM odasını arayıp görüştüm, bunun bir indirim değil bindirim olduğunu, o harcın mevcut alınan ücretlere ilaveten devletin alacağı bir harç olduğunu söylediler, hatta yasanın henüz yayınlanmadığı için yürürlükte olmadığını, en kısa zamanda başvurumu yaparsam farkı ödemeyeceğimi söylediler, benim aklım iyice karıştı şimdi, ama ben yine de evrakları hazırlamaya başladım bir an önce başvurumu yapacağım.
Bu konunun en doğru muhataplarının TESMER ve odalar olduğunu düşünüyorum, ben odama sorup cevabımı aldım, başka bu konuda yetkili mercilerden bilgi alan var mı aranızda?
Üstad, Türmob'u bi ara sor bakalım kaç lira alıyorlarmış?kadirhan ' Alıntı:Arkadaşlar ödenecek olan 450,00 tl ruhsat harcı Türmob'un daha önceden aldığı 1.250,00 Tl harcın indirilmiş hali.
yani 1.250,00 tl + 450,00 tl değil. Ödenecek rakam sadece 450,00. Böyle olmasının sebebi avukat ruhsatları ile eşitlendi. Avukatlar 450,00 öderken biz 1250,00 tl ödüyorduk. Şimdi eşitlendi.
Harçlar listesine bir göz atıver. indirim mi bindirim mi görürsün.kadirhan ' Alıntı:Arkadaşlar ödenecek olan 450,00 tl ruhsat harcı Türmob'un daha önceden aldığı 1.250,00 Tl harcın indirilmiş hali.
yani 1.250,00 tl + 450,00 tl değil. Ödenecek rakam sadece 450,00. Böyle olmasının sebebi avukat ruhsatları ile eşitlendi. Avukatlar 450,00 öderken biz 1250,00 tl ödüyorduk. Şimdi eşitlendi.
friko1907 ' Alıntı:18 haziran 2012 tarihi itibari ile odaya kayıt oldum ödemeleri yaptım toplam 2.095 TL (İSMMMO) yeni çıkan ücret tahsil edilmedi belkide muhaf olabilirim umarım olurum herkese kolay gelsin
TMMM itirazınıza hak verirlerde yasayı değiştirirlerse belki. Diğer bir yol anayasa mahkemesinin ilgili değişikliği iptal etmesidir ki bu bile olanaksız gibi. Ancak bu bile olsa çıkış ve iptal tarihleri arası başvurularda herhalükarda bu harç ödenir.kemall ' Alıntı:...acaba diyorum toplu bir itiraz olabilir mi yetkli mercilere
...