Ruhsat Alma Ve Harç Bedelleri

friko1907

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar eğer ruhsatımızı hemen almazsak yeni çıkacak yasa dan dolayı sanırım 450 TL harç ödeyecekmişiz. Peki bu harcı bağımsız çalışan meslek mensupları her yıl ödeyecek mi ?

Ynt: Ruhsat Alma Ve Harç Bedelleri

geçmiş olsun arkadaşlar yasa çıktı..ruhsatlar iiice hayale kaldı....

Dün bulunduğum ildeki SMMM odasını arayıp görüştüm, bunun bir indirim değil bindirim olduğunu, o harcın mevcut alınan ücretlere ilaveten devletin alacağı bir harç olduğunu söylediler, hatta yasanın henüz yayınlanmadığı için yürürlükte olmadığını, en kısa zamanda başvurumu yaparsam farkı ödemeyeceğimi söylediler, benim aklım iyice karıştı şimdi, ama ben yine de evrakları hazırlamaya başladım bir an önce başvurumu yapacağım.

Bu konunun en doğru muhataplarının TESMER ve odalar olduğunu düşünüyorum, ben odama sorup cevabımı aldım, başka bu konuda yetkili mercilerden bilgi alan var mı aranızda?

ycelebi ' Alıntı:
Dün bulunduğum ildeki SMMM odasını arayıp görüştüm, bunun bir indirim değil bindirim olduğunu, o harcın mevcut alınan ücretlere ilaveten devletin alacağı bir harç olduğunu söylediler, hatta yasanın henüz yayınlanmadığı için yürürlükte olmadığını, en kısa zamanda başvurumu yaparsam farkı ödemeyeceğimi söylediler, benim aklım iyice karıştı şimdi, ama ben yine de evrakları hazırlamaya başladım bir an önce başvurumu yapacağım.

Bu konunun en doğru muhataplarının TESMER ve odalar olduğunu düşünüyorum, ben odama sorup cevabımı aldım, başka bu konuda yetkili mercilerden bilgi alan var mı aranızda?
Sanıyorum, odanız site en yeterli bilgiyi vermiş. Yinede tekrarlayalım.
Odanızında söylediği gibi bir bindirimde devletten geldi. Odalar bize ayrı bindiriyor, Türmob 1460 lira ayrı bindiriyor şimdi bir de devlet 450 TL bindirecek.
Binin, vurun, ne olacak bakalım bu işin sonu...

Arkadaşlar ödenecek olan 450,00 tl ruhsat harcı Türmob'un daha önceden aldığı 1.250,00 Tl harcın indirilmiş hali.
yani 1.250,00 tl + 450,00 tl değil. Ödenecek rakam sadece 450,00. Böyle olmasının sebebi avukat ruhsatları ile eşitlendi. Avukatlar 450,00 öderken biz 1250,00 tl ödüyorduk. Şimdi eşitlendi.

kadirhan ' Alıntı:
Arkadaşlar ödenecek olan 450,00 tl ruhsat harcı Türmob'un daha önceden aldığı 1.250,00 Tl harcın indirilmiş hali.
yani 1.250,00 tl + 450,00 tl değil. Ödenecek rakam sadece 450,00. Böyle olmasının sebebi avukat ruhsatları ile eşitlendi. Avukatlar 450,00 öderken biz 1250,00 tl ödüyorduk. Şimdi eşitlendi.
Üstad, Türmob'u bi ara sor bakalım kaç lira alıyorlarmış?
Türmob 1.250 değil 1.460 TL alıyor. Almaya da devam edecek.
Buna binayen, ayrıca 450 TL devlete haraç ödeyeceğiz.
İstersen arayıp, öğren...

kadirhan ' Alıntı:
Harçlar listesine bir göz atıver. indirim mi bindirim mi görürsün.

Bu ödemeler haricinde ruhsatı almak için başka ödemeler çıkarmı sizce?

Haklıymışsınız arkadaşlar. Ben konuyu basından okumuştum. S.M.M.M. ruhsat harçları 450,00 TL'ye düşürüldü diye okuyunca sevinmiştim. Oysa ki devletimiz bir defaya mahsus 1.250,00 TL almayı planlıyormuş ancak bunu yüksek bulmuş ve 450,00 TL'ye düşürmüş. Türmob'umuz ise 1.465,00 TL alıyormuş etti mi sana 1.915,00 TL artık odamız da alırsa bir o kadar 4.000,00 TL'ye yakın bir rakam ödeyeceğiz. Bedelli askerlik için kredi çıkarttılar ya SMMM ruhsatları içinde çıkartsalar bari. Bence yeridir.

arkadaşlar 450 indirildi fakat avukatlar baro ya kayıt olurken başkaca harç-ruhsat vb ad altında başka birşey ödemiyorlar. Aslında kanunen 2 harç aynı anda alınamaz fakat bizde alınan paraların isimlerini değiştirip (türk usulü kılıf) bulup tahsil ediliyor. Dava açsan bu harç değilki diyecekler :( S S kuralları ödeyecezzzz mecburen :(

TÜRMOB ödenenin harç olduğunu nereden çıkarıyorsunuz?
3568/30 ->"... ruhsatname ücretleri..."

18 haziran 2012 tarihi itibari ile odaya kayıt oldum ödemeleri yaptım toplam 2.095 TL (İSMMMO) yeni çıkan ücret tahsil edilmedi belkide muhaf olabilirim umarım olurum herkese kolay gelsin

friko1907 ' Alıntı:
18 haziran 2012 tarihi itibari ile odaya kayıt oldum ödemeleri yaptım toplam 2.095 TL (İSMMMO) yeni çıkan ücret tahsil edilmedi belkide muhaf olabilirim umarım olurum herkese kolay gelsin

malesef arkadaşım muaf değilsin:( en ykın zamanda bağlı olduğun odadan aranıp harcı isteyecekler.ben bugün arandım mesela ismmmodan.ben 15 haziran 2012de başvuru yapmıştım ve kanunda o gün resmi gazetede yayınlanmış:( şansıma bak.çok sinirliyim.

arkadaşlar biraz önce issmmmo aradım 20 kişiyi aradık dediler
yani 20 kişi bu harçdan mağdur oldu.
acaba diyorum toplu bir itiraz olabilir mi yetkli mercilere
sizden görüşlerinizi rica ediyorum

kemall ' Alıntı:
...acaba diyorum toplu bir itiraz olabilir mi yetkli mercilere
...
TMMM itirazınıza hak verirlerde yasayı değiştirirlerse belki. Diğer bir yol anayasa mahkemesinin ilgili değişikliği iptal etmesidir ki bu bile olanaksız gibi. Ancak bu bile olsa çıkış ve iptal tarihleri arası başvurularda herhalükarda bu harç ödenir.

ilginiz için çok teşekkür.
benim bahsettim konu harcın tümü ile iptal edilmesi değildi.
sadece süre ile ilgili örneğin 1 temmuzdan itibaren gibi...
yani bir ek süre verirler mi diye itiraz edelim dedim..