uyumsoft

S,igortalı işlemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SavaGe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar merhaba

sigortalı olaraka çalışırken kendi üzerine bir dükkan açmış bir çalışan 30 eylülde işten ayrılıyor.

2 ekimde benim firmamda sigortalı olarak çalışmaya başlıyor.

Arada bir günlük bir kayıp var.

Bu adam şuanda eski değişkle bağkurlumu sigortalı mı?

Tekrardan sigortaya dönüş yapması için benim işe giriş yapmış olmam yeterli mi yoksa sigorta müdürlüğüne dilekçe vermemiz gerekiyor mu ?

Ynt: S,igortalı işlemi

şu anda işçiniz bağkurlu olmak zorunda. sizin işe giriş yapmış olmanız durumu değiştirmez. boşluk verdiği andan itibaren 4/b ye tabi olmak zorundadır. saygılarımla...

şu an 4 a ya tabi olması gerek
ücretli olarak başka bir işyerinde çalışmaya başlamış sayın real

bakın başta kesinti olmadığı için kendi namına çalışan bir esnaf konumunda olması durumundan dolayı 4/b li olması gerekirken 4/a lı idi. ama kesinti olduğu andan itibbaren, boşluk daha doğrusu 4/b ye geçmek zorundadır. sizin ikinci bir giriş yapmanız adına bir işyeri olduğu sürece durumu değiştirmez. ben bu şekilde biliyorum. ama şimdi yasayı bir daha gözden geçireceğim. inşallah dediğiniz gibidir de arkadaşın sorunu çözülmüş olur... saygılar...

bu konuyu dilekçe ile bildirsek müdürlüğe tekrardan sigortalı olarak devam edebilir mi peki?

Ayrıca bu arkadaş ne bağkura ödemesi var şimdiye kadar nede bir müracatı
sadece vergisini ödeyen bir esnaf

SavaGe ' Alıntı:
Ayrıca bu arkadaş ne bağkura ödemesi var şimdiye kadar nede bir müracatı
sadece vergisini ödeyen bir esnaf

bağkur a müracat etmemiş olsa dahi vergi dairesine kaydı vardır ve bağkur kaydı için bu geçerlidir.ne zaman olursa olsun bağkur a kaydı gerçekleşir;ister kendisi müracat etsin,isterse vergi dairesi kayıtlarıyla bağkur kaydeder.tabi süresinden sonra yapıldığı için az bi cezası da olucak.real01 de bağkurluluğun devamı konusunda katılıyorum.ne zamanki işyerini kapatır o zaman bağkurluluğu biter.