Sadece Ana Para Ödeme Talebi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan prof67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

prof67

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar belki enterasan bir fikir gibi gelecek sizlere.
Şimdi Ben SgK ya gitsem 100.000tl ana para ve 10.000 tl gecikme zammı olan bu borcumun sadece ana parasına mahsuben 100.000tl ödeme yapmak istesem ve gecikme zammı içerde beklese. muhtemelen ocak veya şubat ayında vergi affı çıktığında bu gecikme zammı silinip ödediğim ana para üzerinden müracaat tarihine kadar bahsettikleri oranda güncelleme farkı çıkarsalar? çokmu mantıksız. amacımı zaten anlamışsınızdır sgk ana parasını kurumlar vergisinden düşebilmek.

Ynt: Sadece Ana Para Ödeme Talebi

Bildiğim kadarı ile yatırılan para orantılanarak bir kısmı ana para bir kısmı gecikmeye sayılıyor.

mzhr ' Alıntı:
Bildiğim kadarı ile yatırılan para orantılanarak bir kısmı ana para bir kısmı gecikmeye sayılıyor.

tabi muhtemelen öyledirde ne bileyim manuel olarak sisteme girme hakkı olamaz mı onu merak ediyorum pazartesi ssk dan araştıracağım. olayı mantıksal çerçevede irdelersek ben gecikmeyi ödemeyeceğim demiyorum sonuçta o benim borç hanemde yazsın kanun çıkartmazsa tahsil ve takibini her türlü kurum yapar zaten. kanun çıkarsada , ki çıkacağı kesinleşti borcun anaparasını ödedeğim tarihe kadarki güncellemesini yapıp aradaki farkı alabilmeli diye düşünüyorum.
şimdi sizlerde takdir edersinizki arife günü detayları açıklanan af 1,5 aya yaklaşmasına rağmen yasallaşmadı ve bu yasa 1 ocakta yürürlüğe girse ben boşu boşuna ödemediğim ssk primleri yüzünden vergi ödemek zorunda kalacağım. tamam sonraki sene ödesem ozaman gider yazacağım ama herzaman cepten çıkan sıcak paraya bakılır.

Bildiğim kadari ile alıcı ile satıcı arasında farklı bir anlaşma yoksa borçlar kanunu 84. maddeye göre kısmi ödemeler önce faiz sonra anaparadan düşülür.