Sağlık Sebepleriyle İşten Ayrılma

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan skara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

skara

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
127
Konum
İSTANBUL
Arkadaşlar Merhaba


Şirketimizde çalışan bir arkadaşımız (11.12.2007 tarihinde işe giriş) sağlık sorunları nedeniyle 1 ay olmasa diğer ayın 1 haftası raporlu oluyodu. Yine Mart ayı içerisinde 10 gün raporu bulunmakta ve 23.03.2009 tarihinde iş başı verilmiş. Kendisi arayarak durumunu izah etti ve gelemeyeceğini 25.03.2009 tarihinde tekrar kontrole gideceğini fakat bunun rapora bağlanmadığı ifade etti. Sonuç olarak dün geldi ve doktorun 15 günlük iğne tedavisi sonucunda tekrar gelmesini söylemiş. Çalışan arkadaşımızın sıkıntısı kolunda ve imalat bölümünde çalışıyor. Fakat herhangi bir rapor verilmemiş. Doktor bana kalırsa çalışmazsan iyi olur demekle yetinmiş. Kendisi de işten ayrılmak istiyor. Fakat bana tazminat ödermisiniz diyor?
Size sormak istediğim ;

1. Bu kişiyi tazminatlı çıkış yapar isem (İşsizlik parası için bunu istiyor, ihtiyacı olduğundan olur gözüyle bakıyoruz. Fakat fesih sebebini neye dayandırmalıyım).
2. Tazminat ödemez ve kendi ayrılmak istediği için prosedür işletir ve çıkışını yaparım. Fakat burada endişe duyuyorum. Çalışma Bakanlığına şikayet eder ve sürekli rapor aldığım için işime son verildi diyebilirmi?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Kolay gelsin
 
Ynt: Sağlık Sebepleriyle İşten Ayrılma

İşçinin sağlık nedenleri ile feshine bakın.
 
Ynt: Sağlık Sebepleriyle İşten Ayrılma

İş sözleşmesinin feshi ;

a) Süreli fesih ; İş Kanunu madde 17.-Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir.

b) Feshin geçerli sebebe dayandırılması; İş Kanunu madde 18.-Otuz veya daha fazla işçi çalıştırılan işyerlerinde en az altı ay kıdemi olan işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesini fesheden işveren,işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin,işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebebe dayanmak zorundadır.

Rahatsızlığı nedeniyle zaman zaman rapor alan ve işine devam edemeyen işçinin iş sözleşmesi bildirim yapılmak ( ihbar ve kıdem tazminatı ödenmek) suretiyle feshedilebileceği gibi otuz ve üzeri işçi çalıştırılan işyerlerinde işçinin yetersizliğinden kaynaklanan ( sık sık hadstalanması) sebebe dayandırılmak suretiyle ihbar ve kıdem tazminatı da ödenerek feshedilebilir.
 
Üst