Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
yeni sosyal guvenlik reformu ile 4-a lilarin sagliktan faydalanmasi icin gereken sure 1 ay oldu.Peki sigortalinin es ve cocuklari icin bu sure ne kadardir?
İşçi işyerinden ayrıldıktan sonra 6 ay SSK'dan faydalanabiliyor diye biliyorum. Bu 6 ay dolduktan sonra 1 ay sigortası yatınca devam edebiliyor mu yararlanmaya ??
sn.accountmanager sürenin 3 aya çekildiğini biliyorum ssk daki yetkililerden aldığım bilgi doğrultusunda...
sn.merihs12 aynı şekilde çalışan bir kişinin eş ve çocukları için sağlıktan faydalanma süresi için ödenmiş olması gereken prim süresinin 90 gün olması gerekli
sayın tanufuk,dediğiniz işten ayrıldıktan sonraki süreyle alakalı bi durum,çalışanlar için bu süre bakmakla yükümlü oldukları kişiler dahil,30 gündür..
arkadaşlar peki bir soru, tekrar işe girişlerde de bu geçerli mi? yani 30 gün prim ödemeden sağlıktan yararlanılmıyor mu? Bununla ilgili şöyle birşey biliyorum ama ne kadar doğru emin değilim. Tekrar işe giren işçi son bir yıl içerisinde 30 gün prim ödediyse (yani daha önceki işyerinin ödediği prim) sağlıktan yararlanır mı?
bu hesaplamalar bildiğiniz gibi hep son bir yıl içersinde diye baz alınır son bir yılın içersinde prim ödeme gün sayısı önemlidir ne kadar günün hangi yerden veye yerlerden olduğu önemli değildir.