Şahıs Firması Soruları

Abilerim kardeşlerim öncelikle herkese merhaba

Kafama takılan birkaç sorum var.Bunları size sormak istiyorum.Emlak üzerine olmak kaydı ile

1-Şuanda okuduğum için ailemin üzerinden sigortam var bir şahıs firması açmak istiyorum bağ-kur dan kaçmam lazım çünkü ilk etapta çok büyük bir para bağ-kur ve sigortam var nasıl bağ-kurdan yırtabilirim.
2-Bir şahıs firması 3-4 iş yapabilirmi ve isim xxx grup olsa bir sıkıntı oluşurmu
3-İlk etapta ne tür vergiler veririm çok yüklü olurmu
4-Hizmet sektörü yazar kasa alır mı gerek varmı

Abilerim en kafamı kurcalayan sorular bunlar çok ama çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için.

Son düzenleme:
Abilerim kardeşlerim öncelikle herkese merhaba

Kafama takılan birkaç sorum var.Bunları size sormak istiyorum.Emlak üzerine olmak kaydı ile

1-Şuanda okuduğum için ailemin üzerinden sigortam var bir şahıs firması açmak istiyorum bağ-kur dan kaçmam lazım çünkü ilk etapta çok büyük bir para bağ-kur ve sigortam var nasıl bağ-kurdan yırtabilirim.
2-Bir şahıs firması 3-4 iş yapabilirmi ve isim xxx grup olsa bir sıkıntı oluşurmu
3-İlk etapta ne tür vergiler veririm çok yüklü olurmu
4-Hizmet sektörü yazar kasa alır mı gerek varmı

Abilerim en kafamı kurcalayan sorular bunlar çok ama çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için.

Merhaba
1-Yırtmak diye birşey söz konusu olamaz, İşyeri sizin adınıza olmasa örn.babanızın adına olsa emekli ise herhangi bir ödeme yapmaz bağkura fakat siz çalıştığınız için sgk lı yapmak durumunda. Dolayısıyla bunu yapmazsanız sgk sız işçi çalıştırmadan ceza yersiniz.
2-Bir kaç iş yapabilirsin diye biliyorum fakat bunu ilgili resmi makamlara açılışta bildirmen gerekli.
3-Kira stopajını ödeyeceksiniz, Sgklı personel var ise sgk ödeyeceksiniz, gelir elde ederseniz katma değer vergisi ve 3 ayda bir peşin vergi olarak adlandırılan geçici vergi ödeyeceksiniz.
4-Perakende satış olan tüm işyerleri yazarkasa bulundurmak zorunda.